• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “YAZIN BEREKETİNDEN FAYDALANMANIN TAM ZAMANI”


ANKARA- Yazın yaşanan sebze ve meyve bolluğundan faydalanmanın tam zamanı olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Korona virüs salgını sosyal hayatımızın yanı sıra beslenme alışkanlığımızı da büyük ölçüde değiştirdi. Karantinada vatandaşlarımız virüsten korunmak için daha doğal ve sağlıklı beslenmeye yöneldi. Bu dönemde bağışıklığı kuvvetlendirmek için yazın bolluk ve bereketinden faydalanarak doğal ürünleri kışa hazırlayıp saklamanın tam zamanı. Vatandaşlarımız yaz mevsiminde hesaplı olan ürünleri kış gelmeden alıp konserve, tarhana, erişte, turşu, reçel, marmelat, gibi çeşitli yöntemlerle saklayıp kışa hazırlık yapmayı unutmamalı” dedi.

-“DOMATESİN EN UYGUN VE VERİMLİ ZAMANI GELDİ”

Pandemi döneminde bağışıklık kazanmak ve doğal beslenmek için kışlık yiyecek hazırlıklarının önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yaz sebze ve meyveleri çeşitli yöntemlerle saklayarak kışlık hazırlık yapmak her zamankinden daha gerekli. Domates, biber, patlıcan gibi sebzelerin en uygun ve verimli zamanı geldi. Bu dönemi fırsata çevirmek için annelerimizin ve büyüklerimizin yaptığı gibi bol ve ucuz olan ürünleri kurutarak, dondurarak, konserve haline getirerek reçel, tarhana, turşu vb gibi birçok şekilde muhafaza edip kışın tüketebiliriz. Domates konserveleri, salçalar, biber, patlıcan, kabak, fasulye, bamya gibi kurutulmuş sebzeler ve barbunya, bezelye, mısır gibi dondurulmuş sebzeler, salamura yaprak, zeytin, peynirler, ev yapımı yufka, erişte, pekmez, komposto gibi tüm yiyecek ve içecekler saklanarak kışın gönül rahatlığı ile tüketilmeli” diye konuştu.

-“KIŞLIK HAZIRLIKLAR SAĞLIĞIMIZIN VE CEBİMİZİN DOSTU”

Evde yapılan kışlık hazırlıkların hem sağlık hem de cep dostu olduğunu dile getiren Palandöken, “Dört bir yanı cennet olan ülkemizde her çeşit sebze ve meyve üretiliyor. Özellikle yaz aylarında birçok ürünün fiyatının en ucuz olduğu dönemdeyiz. Kışın abartılı fiyatlara ürün satın almak istemiyorsak yazdaki bolluk ve bereketi iyi değerlendirmeliyiz. Sebze ve meyvede kışın yaşanan fiyat dengesizliğinin şimdiden önüne geçmek için kışa hazırlık yaparak aile ekonomisine katkı sağlamayı unutmamalıyız. Bu sayede israfın önüne geçerek ürün fiyatlarını dengelerken fast food tan olabildiğince uzak kalıp daha sağlıklı beslenmiş oluruz” şeklinde konuştu.