• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN : "MİKRO EKONOMİYE AĞIRLIK VERİLMELİ"


 TESK’in yeni Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Biz, projelerimiz cebimizde geldik. Bunları hayata geçireceğiz. Yeter ki hükümet, mikro ekonomiye ağırlık vererek gereken desteği sağlasın” dedi

MİLLETVEKİLİ seçilerek Meclis’e giren Derviş Günday, 16 yıldır sürdürdüğü Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanlığı görevini Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’e devretti. İlk demecini Tercüman’a veren çiçeği burnunda Başkan Palandöken, “Yeni döneme büyük projelerle giriyoruz. Esnafın içinden çıkıp, Meclis’te bizi temsil eden milletvekillerimizin desteği ile büyük işler başaracağız” diye konuştu.

60’ıncı Hükümet’in Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Zafer Çağlayan’ın esnaf ve sanayicinin sorunlarını yakından bilen bir isim olmasının kendileri için büyük avantaj olduğunu aktaran Palandöken, esnaf ve sanatkârın sorunlarını her platformda gündeme getirecekleri yeni bir döneme girdiklerini vurguladı. Uzun bir süredir TESK Genel Başkan Vekili olarak görev yaptığını hatırlatan Palandöken, sorunları ve çözüm yollarını bildiklerini söylerken, siyasi iradeden destek beklediklerini aktardı. 60’ıncı Hükümet’i küçük esnaf ve sanatkâra, yani mikro ekonomiye önem vermeye çağıran Palandöken, önümüzdeki dönemde perakende sektörünü düzenleyen kanun tasarısına ağırlık vereceklerini bildirdi.

Projeler cebimizde
Sosyal Güvenlik Yasası’nda, teşviklerde ve vergide öncelik istediklerini dile getiren Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkârlarımız ekonomik ve sosyal yaşamımızda yarattıkları katma değer, sağladıkları istihdam ve yaptıkları üretim bakımından önemli bir yere sahiptir. Biz, projelerimiz cebimizde geldik. Bunları hayata geçireceğiz. Yeter ki bizlere destek versinler, bizler de esnafın sahip olduğu dinamikleri harekete geçirelim” ifadelerini kullandı. Palandöken, Ali Coşkun’un Sanayi ve Ticaret Bakanlığı döneminde esnafın sorunlarının çözümüne yönelik atılan adımların Zafer Çağlayan’la birlikte daha da artacağına olan inancını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan ile esnafın meselelerini görüştüğünü söyleyen Palandöken, hem Gül’ün, hem de Çağlayan’ın, taleplerine olumlu yaklaştıklarını açıkladı.

KOSGEB amacı dışında hareket ediyor
Geleneksek perakende sektörünün küreselleşme ve aşırı rekabetin yarattığı olumsuz koşullardan etkilendiğini dile getiren Palandöken, KOBİ’lere verdiği hizmetlerle bilinen Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. TESK Başkanı Palandöken, “KOSGEB daha çok KOBİ’ler açısından önemli. Daha ziyade KOBİ durumundakilerin gelişmesini sağlıyorlar. Asıl amacına uygun hareket etmiyor. Ayrıca, KOSGEB uzun bir süredir vekâleten yönetiliyor. Önümüzdeki dönemde KOSGEB’in işleyişi ile ilgili çalışmalar da yapacağız” dedi.