• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ASKIDA PİDE,YEMEK KAMPANYASINA HERKES KATILMALI`


 

ANKARA- Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşların, esnaf aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine askıda pide ve yemek ulaştırabileceğini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Açlığın, sabrın ve bize verilen nimetlerin önemini en yoğun şekilde kavradığımız Ramazan ayı geldi. Bu yıl da her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahipleri için büfe, bakkal, lokantacı ve fırıncı esnafımız askıda pide uygulaması yapacak. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlarımız için bu kampanyaya destek verelim. İhtiyaç sahipleri için Ramazan`da askıya pide ve yemek bırakalım` dedi.

-`RAMAZAN AYI BİRLİK, BERABERLİK VE YARDIMLAŞMA AYIDIR`

Yardımlaşma, sabır, birlik ve beraberlik gibi duyguların en yoğun Ramazan ayında yaşandığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ramazan ayı insani duyguların en yoğun yaşandığı ay. Osmanlı`dan günümüze süren birlik, beraberlik, yardımlaşma gibi davranışlar kültürümüz. Sabretmenin ve açlığın önemini en iyi kavradığımız bu ayda yardımlaşmayı, israf etmemeyi, bize verilen nimetlerin değerini en iyi şekilde anlamalıyız. İftar sofralarımız yiyeceğimizden fazla olmamalı. Niyetli iken yapılan alışverişlerde hep normalden daha fazla alışveriş yapılır. Eğer 3 ekmek ya da 2 pide yetiyorsa bunu 4 ekmeğe ya da 3 pideye çıkarmamalıyız. Paylaşmak bizim kültürümüzün en temel özelliklerindendir. Ekmeğin ya da pidenin fazlasını ihtiyaç sahipleri için askıya bırakmalıyız` diye konuştu.

-`İHTİYAÇ SAHİPLERİNE PİDE ULAŞTIRMADA ESNAFIMIZ EN ÖNEMLİ ZİNCİR`

Askıda pide-yemek kampanyasına vatandaşların esnaf aracılığı ile katılabileceğini belirten Palandöken, `Askıda pide, ekmek ve yemek kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine esnafımız aracılığıyla pidesi, ekmeği, çorbası ya da yemeği ulaşıyor. Bir elin verdiğini diğer el görmesin atasözümüzün ışığında, vatandaşlarımız büfeci, bakkal, lokantacı esnafımızdan fazladan ekmek, yemek, pide, çorba alarak parasını ödeyerek maddi durumu el vermeyen vatandaşlarımız için askıya bırakabilirler. Bu paylaşım zincirinin en önemli halkası esnafımızdır. Bu kampanyaya tüm büfeci, bakkal ve lokantacı esnafımız katılmalı. Tabelada ne kadar pide, ekmek veya yemek olduğu sayı ile belirtilir. Daha sonra ihtiyaç sahipleri tabeladan fişini alarak pidesini veya ekmeğini alabilir` şeklinde söyledi.