• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ENERJİ TASARRUFU ÜLKEMİZİN BÜTÇESİNİ KORUR`


 

ANKARA- Enerji tasarrufunun kendi bütçemizle birlikte ülkemizin bütçesini de koruduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili yazılı bir mesaj yayınladı.

-`ENERJİ SAVURGANLIĞININ BÜYÜK OLUMSUZ ETKİLERİ OLUYOR`

Mesajında tüm enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılmasının öneminin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken şunları söyledi: `Kendi evimizde, çevremizde bize küçük gelen tasarrufların ülkemiz ve ekonomimiz için büyük etkileri var. Örneğin lüzumsuz yere akan suyu kapatmak, ışığı kapatmak, prizde herhangi bir cihaz bırakmamak, evlerimize yalıtım yaptırarak ısı kaybını önlemek, toplu taşıma kullanmak gibi davranışların ekonomimize de kendi cebimize de doğamıza da çok büyük getirileri oluyor. Dolayısıyla elektrik, su, doğalgaz, petrol gibi enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Arabamın yakıtını ben koyuyorum, evin faturasını ben ödüyorum diye enerji savurganlığı yapmak bencilliktir. Yalnızca kendimizi değil, küresel anlamda, yaşanabilir bir gelecek için geniş düşünüp hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü enerji tasarrufu geleceğe de yatırım yapmaktır.`

-`ÜLKEMİZ ENERJİ ÜRETEBİLMEK İÇİN BÜYÜK ÖLÇÜDE DIŞA BAĞIMLI`

Enerji Tasarrufu haftasının farkındalık yaratması gerektiğini dile getiren Palandöken, `Enerji savurganlığı yapmamak için, ülkemizin enerji üretebilmek için büyük ölçüde dışa bağımlı olduğunu unutmamak lazım. Cebimiz, ekonomimiz, doğa gibi dışa bağımlılığımızı azaltmayı da düşünmeliyiz. Bu sebeple her yıl Ocak ayının ikinci haftasını kapsayan Enerji Tasarrufu Haftasının tüm ülkemizde tasarruf konusunda farkındalık yaratmasını temenni ediyorum` dedi.