• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `TESK KART 2 MİLYON ESNAF VE AİLESİNE ULAŞACAK`


 

ANKARA- Esnafın anlaşmalı iş yerlerinin avantajlarından faydalandığı TESK Kartın 1 yıldır faaliyette olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Esnafımızın anlaşmalı üye işyerlerinden yapacakları alışverişlerde indirim ve avantaj sağlanan ücretsiz TESK kartımız 1. Yılını doldurdu. Bu 1 yıllık süreçte en çok akaryakıt sektöründe kullanım yapılırken TESK kart kullanan esnaf sayısı 95 bin 280 oldu` dedi.

-`HEDEF 2 MİLYON ESNAF VE AİLESİNE TESK KARTI ULAŞTIRMAK`

TESK kartı 2 milyon esnaf ve ailesine de ulaştırabilmenin amaçlandığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Geçtiğimiz yıl 1 Aralık tarihinde dağıtımına başladığımız TESK Kartın ulaştığı esnaf sayısı gün geçtikçe artıyor. Aralık ayından itibaren 1 yılda 101 bin 200 adet kart üretildi ve 95 bin 280`i birlik ve odalarımıza gönderildi. Önümüzdeki yıl bu sayıyı en az iki katına çıkararak kısa sürede 2 milyon esnafımız ve ailesine bu avantajlı kartı ulaştırmayı hedefliyoruz. 17 ayrı sektörde 28 farklı marka ile işbirliği sağladık. Gıda, eğitim, seyahat, sigorta, yazılım, e-ticaret gibi birçok farklı sektörde esnafımız belirlenen oranlarda indirim hakkını kullandı` diye konuştu.

-`TESK KART 1 YILDA EN ÇOK AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE KULLANILDI`

En çok akaryakıt sektöründe TESK Kart kullanıldığını bildiren Palandöken, `TESK Kart 1 yılda en çok akaryakıt sektöründe kullanıldı. Toplam 30 bin 864 adet işlem ile 1 milyon 112 bin 608 litre akaryakıt alımı sağlandı. TESK Kartla akaryakıtı ise en çok Malatya, Kayseri ve Isparta aldı. Akaryakıtı ise sağlık sektörü takip etti. Sağlık kampanyalarıyla 9 bin 11 işlem gerçekleştirildi. Bu kampanyadan ise en çok Trabzon, Uşak ve Samsun faydalandı. Kampanya dahilinde kredi başvuruları, okul kayıtları, sigorta yaptırımları gibi daha birçok avantaj kullanıldı` şeklinde söyledi.