• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ESNAFIN E-TİCARETTEN PAYINI ALMASI KATMA DEĞER YARATIR`


 

ANKARA- Tüm esnafın tek bir dijital platformda toplanması için çalışmaların sürdüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Artık tüm alışverişler sanal ortamdan yapılıyor. Esnafın da bu sistemden nasibini alması için çalışmalarımız sürüyor` dedi.

-`SANAL ALIŞVERİŞTE ESNAF DA YER ALARAK KENDİNİ GELİŞTİRECEK`

Esnafın yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda rekabet edebilmesi için e-ticarete adapte olması gerektiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `E-ticaret artık günümüzde çok fazla kullanılan ve gittikçe de yaygınlaşan bir platform. Esnafımızın da buna ayak uydurması, adapte olması şart. Biz de konfederasyon olarak bunun için çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tüm esnafı bir e-ticaret çatısı altında toplayacak projeler üzerine görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun için gerekli altyapı ve maddi destek için KOSGEB ile birlikte karşılıklı istişarelerde bulunuyoruz. Esnafımızın ihtiyaç duyduğu ve yaşadığı tüm  sorunları çözmek için gayret ediyoruz. Esnafımızın yurtiçi ve yurtdışı pazarlarında rekabet gücünü artırmak, mevcut durumlarını analiz etmek, yönetim, üretim, pazarlama ve finans gibi konularda teşvik ve destek için çalışıyoruz` diye konuştu.

-`YEREL ÜRÜNLERİN SATIŞI E-TİCARET İLE ARTAR`

Yerel ürünlerin tüm ülkeye ve sonra dünyaya açılması bakımından e-ticaretin büyük öneme sahip olduğunu belirten  Palandöken, `Gelişen teknolojiyle birlikte zamanla tüm işletmelerin de e-ticaret platformunda yer almak zorunda olacağı bilinciyle hareket ediyoruz. Esnafımızın markalaşması, kurumsallaşması, kendini geliştirmesi için eğitim ve danışmanlık hizmetleri çok önemli. Bunu sağlarken de tüm ilgili kurum ve kuruluşlara taleplerimizi iletiyoruz. Bu konu özellikle yerel üretim, yöresel ürünlerin tüm ülke çapına taşınması, daha sonra dünyaya açılması bakımından önemli bir nokta. Çünkü esnafımızın e-ticarette aktif olması hem katma değer açısından hem de kendini geliştirmesi açısından büyük bir ivme kazandıracak. Yerel ürünlerin markalaşması, her noktaya ulaşabilmesi ülkemiz için de faydalı olacak` şeklinde söyledi.