• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `KOSGEB YURTDIŞI İŞ GEZİSİ DESTEĞİ TESK İŞBİRLİĞİYLE VERİLİYOR`


 

ANKARA- Esnafın sektörel gelişmeleri takip etmesi ve kendini geliştirmesi için KOSGEB işbirliği ile yurtdışı iş gezisi desteği verileceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Esnafımızın kendi işiyle ilgili gelişmeleri ve yenilikleri takip etmesi, kendini geliştirmesi için KOSGEB işbirliği ile yurtdışı iş gezisi desteği veriyoruz` dedi.

-`ESNAF YURTDIŞI İŞ GEZİLERİYLE KENDİNİ GELİŞTİRECEK`

Yurtdışı iş gezisi desteği hakkında bilgi veren Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `KOSGEB tarafından verilen yurt dışı iş gezisi desteği artık konfederasyonumuz işbirliği ile gerçekleşecek. Amacımız esnafımızın sektörel gelişmeleri takip etmesi, uluslararası işbirliklerinde bulunması gibi kendilerini geliştirecek gezi faaliyetlerinde bulunması. En az 10 esnaf ve sanatkârın katılım sağlaması gereken bu gezi için, KOSGEB`in belirlediği kriterler çercevesenide başvurulyarı konfederasyon olarak değerlendireceğiz. Esnaf ve sanatkârlarımızın bu destekten azami ölçüde yararlanması için gerekli yönlendirmeleri yaparak başvurularını ileteceğiz` diye konuştu.

-`YURTDIŞI İŞ GEZİSİNİN YÜZDE 60`I DESTEKLENECEK`

Yurtdışı iş gezisinin yüzde 60 destek ile yürütüleceğini belirten Palandöken, `Gezi programında işletmelerle yapılacak ikili iş görüşmelerinin ve Ticaret Bakanlığı tarafından yıllık yayınlanan Milli Katılım Organizasyonu Düzenlenecek Fuarlar Listesinde yer alan bir fuara ziyaretin yer alması gerekiyor. Bu faaliyetlerden sadece birinin gerçekleşmesi durumunda, yurtdışı iş gezisi programında ya meslek kuruluşları ile toplantı ya da sanayi bölgesi, fabrika, teknopark gezileri, finans grupları vb. ile görüşmelerden en az birinin programda yer alması gerekiyor. Bu destek ile esnaf ve sanatkârımızın yurt dışında konaklama, ulaşım, fuar giriş ücretleri ile toplantı organizasyon giderlerinin ve iş gezisi programı ile ilgili tercüme ve rehberlik hizmetlerinin yüzde 60`ı karşılanıyor. Her yurt dışı iş gezisi için gidilecek ülkeye göre işletme başına 5 bin ya da 3 bin TL destek veriliyor` şeklinde söyledi.