• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ZORUNLU ASANSÖR SİGORTASI KAZALARI AZALTIR`


 

ANKARA- İnsan hayatının önemsenmesi gerektiğine ve zorunlu asansör sigortasının esnafa da yarayacağına işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `İş hanlarının üst katlarındaki esnaf bozuk veya kırmızı etiketli asansörler yüzünden müşteri kaybediyordu. Ülkemizdeki 477 binin üzerindeki asansöre sigorta zorunluluğu geliyor. Zorunlu asansör sigortası esnafın bu mağduriyetini giderecek ve asansör kazaları denetimler sayesinde azalacak. Aynı zamanda tamir bakım onarım işi yapan esnafımızın da iş kapısı artacak` dedi.

-`YANLIŞ ETİKETLER ESNAFA MÜŞTERİ KAYBETTİRİYORDU`

Denetimler sayesinde asansörlere herkesin güvenle bineceğini ve iş hanlarının üst katlarında bulunan esnafın artık müşteri kaybına uğramayacağının altını da çizen Bendevi Palandöken, `Artık asansörlerin sigortalanacak olması ve sürekli denetim altında tutulması ile kazalar asgari seviyeye inecektir. Bununla birlikte sigorta ve periyodik bakımları yapılmadığı için geçen yıl 87 bin asansöre kırmızı etiket vurularak kullanıma kapatılmıştı. Şimdi asansörlerin sigorta ve periyodik bakımları ile asansörler iyileştirilecek ve kullanıma sürekli açık tutulacaklar. Asansörlerin açı olması ile iş hanlarının yüksek katlarında bulunan esnafımız müşteri kaybına uğramayacak. En önemlisi asansör tamir ve bakımı yapan esnafımızın işlerinde ise yoğunluk yaşanacaktır. Henüz denetlenemeyen 121 bin asansör daha var. Bu asansörlerin de denetlenmesi ile esnaf da vatandaş da mağdur olmaktan kurtulacak` diye söyledi.

-`SİGORTA UYGULAMASI İLE KAZALAR AZALACAK`

Zorunlu sigorta uygulaması geldiğinde asansör kazalarının da azalacağını vurgulayan Palandöken, `Denetlenen asansörlerin 90 bine yakını tehlikeli bulunmuştu. Bu durum da asansörlere sigorta uygulamasını zorunlu kılmak için yeterli bir sebep. Bu uygulamanın hayata geçirilmesi ile zorunlu asansör sigortası uygulaması asansör kazalarını azaltacaktır. En önemlisi yaşanacak kazalara ve insanların bedensel zararlarına karşı bina sahipleri ya da apartman yöneticileri tarafından sigorta yaptırılacak. Asansörlerin bakım ve denetimlerin düzenli olarak yapılması ile asansör kazaları ve yanlış etiketleme gibi birçok sorun ortadan kalkacak. Bu zorunlulukla beraber tamir, bakım, onarım gibi iyileştirme işi yapan esnafımızın da kazancı artacak` şeklinde konuştu.