• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `VATANIN HER KARIŞ TOPRAĞINDA ŞEHİTLERİMİZİN KANI VAR`


 

ANKARA -  Çanakkale Zaferi ile tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destan yazıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  `Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin canı pahasına savaşarak kazandığı bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti`ne giden yoldaki en önemli adımdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milleti, vatanı ve bağımsızlığı uğruna ölümü göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale`de vatanımız için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum` dedi.

-`ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DİYEREK DESTAN YAZILDI`

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi`nin 103. yıldönümü vesilesiyle mesaj yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ordusunun yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Bundan 103 yıl önce eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza atılarak tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez!` denilmiştir. Çanakkale`nin her karış toprağında, ülkenin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine dört bir yanından şehitlerimizin kanı vardır. Mehmetçiklerimiz Çanakkale`de yalnızca silahlı mücadele değil, düşmana verdiği insanlık dersiyle de tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır` diye konuştu.

-`BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ KAZANDI`

Çanakkale Zaferi`nin Türk milletinin birlik ve beraberliğinin simgesi olduğunu söyleyen Palandöken, `Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaklardır. Dünya tarihinin akışını değiştiren bu zafer, Türk milletinin dayanışmasının, birlik ve beraberliğinin de simgesi olmuştur. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten kaçınmayan şehitlerimizi ve gazilerimizi 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 103`inci yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı emanetlerin daima bekçisiyiz` şeklinde konuştu.