• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `EKONOMİK BÜYÜME GİRİŞİMCİLERLE GERÇEKLEŞİR`


 

ANKARA- Girişimciliğin hem işsizliğin çözümü hem de ekonomik büyümenin en önemli parçası olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Girişimcinin kendi işini kurması, yanında başkalarını çalıştırarak istihdama katkı sağlaması hem işsizliğin çözümü hem de ekonomik büyümenin hızlanması için çok önemli. Girişimcilik ruhu ve çabaları olmayan toplumlar ekonomik olarak büyüme gösteremez. Biz de TESK olarak bu bilinçle bugüne kadar bin 388 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdik` dedi.

-`GİRİŞİMCİLİK İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ İÇİN EN ÖNEMLİ ARAÇ`

Girişimciliğin öneminin yalnızca İnovasyon ve Girişimcilik Haftası`nda değil her zaman kavranarak gelişmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Farklılaşan ve sürekli değişen dünyada ihtiyaçlar ve istekler dinamik bir üretim sistemi gerektiriyor. Bu yüzden girişimci ve girişimcilik bir ülke için veli nimettir. Yeni üretim yöntemlerini takip ederek bunları uygulayıp mal ve hizmetlerin kalitesini artırırlar. Aynı zamanda bu yöntemleri farklı şekilde kullanarak yeni ürünler ortaya koyarlar. Başka çalışanlarla birlikte istihdamı artırarak işsizliğin çözümü için en önemli araç olurlar. Bu vesileyle girişimciliğin öneminin yalnızca İnovasyon ve Girişimcilik Haftası`nda değil her zaman kavranması gerektiğine inanıyorum. Tüm girişimcilerin kendilerine ve ülkeye fayda sağlayarak başarılı olmasını temenni ediyorum` şeklinde konuştu.

-`TESK`TEN EĞİTİM ALAN BİN 388 KİŞİNİN YARIDAN FAZLASI KADIN`

TESK`in girişimcilik eğitimlerini alan her 2 kişiden birinin kadın olduğuna dikkati çeken Palandöken, `Girişimcilik ruhu ve çabaları olmayan toplumlar ekonomik olarak büyüme gösteremez. Ülke olarak bu konuda çok şanslıyız çünkü girişimci olan ve olmak isteyen çok kişi var. Dolayısıyla girişimciliğin önemi özellikle ekonomik olarak çok çok iyi kavranmalı. Biz de TESK olarak bu bilinçle 4 Ocak 2012`de kurulan, girişimcilerin finansmanını çözmek için yerli ve yabancı finans kaynaklarına ulaşmasını sağlayan Girişimcilik Konseyi`ne imza attık. O tarihten bu güne kadar 704`ü kadın 684`ü erkek olmak üzere 51 grup olarak bin 388 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve eğitim sonunda sertifikasını verdik. Sertifikasını alıp iş kuran girişimciler en çok gıda alanında kendi işinin patronu oldu. Bununla birlikte eğitim alanların yüzde 51`inin kadın olması çok sevindirici bir durum. Çünkü kadın istihdamı, kadınların kendi işinin patronu olması, ekonomik olarak özgürlük kazanmaları hem kendilerine hem ülke ekonomisine seviye atlatır` diye söyledi.