• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `OCAK ENFLASYONU BEKLENTİMİZ DOĞRULTUSUNDA GERÇEKLEŞTİ`


 

ANKARA -  Aralık ayında enflasyon oranlarının yıllık bazda düşmeye başlamasının 2018 yılı için umut verici olduğunu ve bu düşüşün Ocak ayında da devam edeceğini önceden belirtiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından yapmış olduğumuz açıklamada, enflasyonun Aralık ayından itibaren düşmeye başlayacağını ve Ocak ayında bu düşüşün hızlanacağını öngörmüştük. Nitekim Ocak ayı enflasyon oranları beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşti ve TÜFE yıllık bazda yüzde 10.35 düştü. Bu oranlar, 2018 yılının Türkiye ekonomisi için son derece olumlu geçeceğinin önemli işaretidir` dedi.

-`YENİ YILDA ENLASYONUN DÜŞÜŞLE BAŞLAMASI SEVİNDİRİCİ`

Kasım ayında yaptığı açıklamada enflasyon oranlarının Ocak ayında daha da düşeceği yönündeki öngörüsünün doğru çıkmasının sevincini yaşadıklarını da anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Enflasyon Kasım ayında zirveyi gördü. Aralık ayından itibaren düşüş trendi başladı. Ocak ayında devam eden enflasyon düşüşü ile de TÜFE aylık yüzde 1,02 artarak, yıllık bazda 1,35 azaldı. Döviz kurlarındaki artışın durması, enflasyondaki artışı da durdurdu` diye konuştu.

-`EN YÜKSEK ARTIŞ YİNE ULAŞTIRMADA`

 Kasım ve Aralık aylarındaki en yüksek artış yine ulaştırma sektöründe görüldüğünü belirten Palandöken, `Ocak ayı itibariyle yıollık bazda da en yüksek artış yine ulaştırma sektöründe oldu. Sürekli söylediğimiz gibi akaryakıt fiyatlarındaki vergi indirimleri gerçekleşirse enflasyondaki düşüş daha da yüksek olur. Bunun için akaryakıt üzerinden alınan vergilerde indirime gidilmeli. Keza enflasyondaki düşüşün sürmesi halinde yatırımlar da hızlanacaktır.` sözlerine yer verdi.