• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `GAZETECİ TOPLUMUN SESİDİR`


 

ANKARA- Gazetecilerin toplumun sesi olduğunu ve toplumun tarafsız, hızlı, doğru bilgi almasını sağladıklarını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Halkın eksiksiz, tarafsız, hızlı ve doğru bilgi alması her şeyden önemlidir. Ekonomik ve sosyal hayatta ne olup bittiğini objektif olarak aktaran gazeteciler dünyanın her yerinde düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli teminatı olmuşlardır. Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim mekanizması olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. ` dedi.

-`BASIN HER MESELEYE YAPICI GÖZLE BAKAR`

Gazetecilerin kamuoyunu aydınlatmak için zor şartlar altında günün her saatinde haber peşinde koştuklarını belirten Bendevi Palandöken 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle yazılı mesaj yayımladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken mesajında şunları dile getirdi:

``Hayatta her şey iletişimle başlar. İletişimin olmadığı, haber alınmayan bir yer ve toplum yoktur. Bu noktada iletişimin gücü ve haber alma – haber verme görevini üstlenen gazetecilerin önemi ortadadır. Halkın eksiksiz, tarafsız, hızlı ve doğru bilgi alması her şeyden önemlidir. Ekonomik ve sosyal hayatta ne olup bittiğini objektif olarak aktaran gazeteciler dünyanın her yerinde düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli unsuru ve toplumun sesi olmuşlardır. Gazeteciler bir yandan zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından son derece önemlidir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk duygusu ile Ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, çaba göstermeye devam edeceklerdir. Ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nün 57`inci yıl dönümünü içtenlikle ve muhabbetle kutlar, bu önemli ve anlamlı günde kendilerine üstün başarılar ve mutluluklar dilerim.