• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN,`KAYBOLMAYA YÜZ TUTAN MESLEKLERE DESTEK DEVAM EDİYOR`


 

ANKARA- Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere verilen devlet desteğinin 2018 yılında da devam edeceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren esnafa ve usta girişimci esnafa 2015`ten bu yana verilen sıfır faizli kredi desteği 2018`de de devam edecek. Faizsiz kredi desteğinin en az 3 yıl olan ustalık belgesi şartı 2018`den itibaren 1 yıl olarak değiştirildi. Bu karar genç girişimcilere yeni imkanlar  oluştururken kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ayakta kalmaları için de bir fırsattır` dedi.

-`KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER CANLANACAK`

Esnaf ve sanatkara Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halk Bankası tarafından verilen faizsiz kredilerdeki 3 yıllık ustalık belgesi şartının 1 yıla indirilmesini sevindirici bulan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bu karar genç girişimci esnaf için yeni bir fırsat olacak. Artık genç girişimcilerin krediye ulaşmaları için ustalık belgesini aldıktan sonra 3 yıl beklemelerine gerek kalmayacak. 2018`de verilecek kredi destekleri ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ayakta kalmaları için de destek devam edecek. Esnafımızın hayata umutla bakmaları ve önlerinin açılması için faizsiz krediler çok büyük bir destek. Usta girişimci ve genç girişimci esnaf ile kaybolmaya yüz tutmuş esnaf için verilecek sıfır faizli krediler ekonominin canlanması için büyük önem taşıyor. 2018 yılı hem kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri canlandıracak hem de genç girişimci esnaf için verimli bir yıl olacak` şeklinde konuştu.

-`ESNAFA VERİLEN KREDİ LİMİTLERİ ARTIRILMALI`

Sıfır faizli kredilerle girişimci esnafın desteklenmesinin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Palandöken, `Kaybolmaya yüz tutan meslek gruplarına ve 1 yıllık ustalık belgesi olan genç girişimcilere verilen faizsiz kredilerin limiti mutlaka artırılmalı. 2015 yılından bu yana devam eden sıfır faizli kredi desteklerinin limitleri günümüz ekonomik şartlarına göre yeniden güncellenerek 30 bin liradan 50 bin liraya çıkarılmalı. Esnaf ve sanatkarın sıfır faizli kredilere ulaşmasının önündeki tüm engeller kaldırılmalı. 2018`de verilecek sıfır faizli ve daha yüksek limitli krediler sayesinde hem girişimci esnaf sayımız artacak hem de kaybolmaya yüz tutan meslek kolları canlanmış olacak` ifadelerini kullandı.