• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `2018 ESNAFIN ŞAHLANIŞ YILI OLMALI`


 

ANKARA- Esnaf ve sanatkara sıfır faizli ve uzun vadeli can suyu kredilerinin yeniden verilmesini isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `2018 yılı esnafın şaha kalktığı ve kalkındığı yıl olmalı. Esnaf ve sanatkara 2008`de verilen sıfır faizli ve uzun vadeli cansuyu kredilerinin 2018 yılında da yeniden verilmesini bekliyoruz. Dükkanını yenilemek, işini büyütmek isteyen esnafımızın tek dayanağı, devletimizin vereceği sıfır faizli ve uzun vadeli kredilerdir. Çünkü esnafa devletten başka destek verecek kimse yok. Öte yandan esnafa kredi imkanı verildiğinde dahi bankaların uyguladığı kara listesi yüzünden esnafımız krediye ulaşamıyor. 2018`le birlikte bu kara listelerin de kaldırılması ile esnafımız krediye rahat ulaşacak, güçlenecek ve ekonomiye katkı koyacaktır` dedi.

-`KREDİLERİN LİMİTİ YÜKSELTİLMELİ`

Sıfır faizli ve uzun vadeli cansuyu  kredilerinin yeniden hayata geçirilmesi ile esnaf ve sanatkarın 2018`de kalkınıp şahlanacağını ve ekonominin büyümesine katkı sağlayacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Esnaf ve sanatkarımız gece gündüz demeden tezgahının ve dükkanının başında duruyor. Hasta bile olsa dükkanın kapısına kilit vurmuyor. Tek gayesi ekmek parası olan esnaf ve sanatkarımız için verilen kredi teşvikleri çok büyük önem taşıyor. 2008 yılında esnafa verilen sıfır faizli ve uzun vadeli cansuyu kredilerinin 2018 yılında esnaf için şahlanış, ülkemiz için ise büyümede yeni bir rekor olmasını bekliyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`nın bu konuda yaptığı çalışmaları esnaf ve sanatkar camiası olarak destekliyor ve 2018`de hayata geçirilmesini bekliyoruz. 2018 yılında esnafa ve sanatkarlarımıza verilecek olan kredilerin limiti önceki senelere göre daha yüksek olmalı. Çünkü esnaf ve sanatkar büyüdükçe ekonomi de büyüyecek. Esnafın ekonomik durumu ne kadar iyi olursa Türk ekonomisi de o kadar güçlü olur` diye konuştu.

-`KADIN GİRİŞİMCİLERE POZİTİF AYRIMCILIK TANINMALI`

Kredi teşviklerinde kadın esnaf ve sanatkara pozitif ayrımcılık tanınması gerektiğinin altını çizen Palandöken, `Kadın girişimcilerimizin önünün açılması ve iş hayatında daha fazla yer almaları için kadın esnaf ve sanatkara verilecek olan cansuyu kredilerinin limitleri daha yüksek olmalı. Erkeklere 50 bin lira kredi veriliyorsa kadınlara 60 bin lira verilmeli ve geri ödeme süreleri daha uzun vadeye yayılmalı. Bu teşvik ve destekler sayesinde kendi işinin patronu olacak olan kadınlarımızın sayısı gün geçtikçe daha da artacak. Böylece kadınlarımız da istihdama büyük katkı sağlayarak işsizliğin önüne geçilecektir` ifadelerini kullandı.