• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `YILBAŞI HEDİYE PAKETLERİNE DİKKAT`


 

ANKARA-  Yılbaşı kutlamalarının yaklaşmasıyla birlikte piyasaya kalitesiz ve sahte ürünlerin sürülmeye çalışıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Vatandaşlarımız yeni yıl için hediye paketi hazırlarken satın aldıkları ürünlere oldukça dikkat etmelidirler` dedi.

Özellikle son günlerde piyasaya sürülmeye hazır alkollü içeceklerin yakalanması ve daha önce piyasaya sürülmüş sahte alkollü içeceklerin olabileceğine dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Hediye sepetlerine konulan ürünlere mutlaka özen gösterilmeli ve sahte olmaması için dikkat edilmelidir. Alkollü içeceklerin üzürinde Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) belgeli ve bandrollü olmasına dikkat edilmeli. Sadece alkol değil, hediye paketleri içerisine konulan çikolata, şekerleme ve kuruyemiş gibi merdiven altı ürünlere de dikkat edilmelidir. Hangi şartlarda üretildiği belli olmayan, tarihi geçen bu ürünler paketli olduğu için bozulduğu anlaşılmıyor. Vergi ödemeden kaçak yollardan merdiven altı üretim yapanlar yüzünden hem vatandaşımızın sağlığı tehlikeye giriyor hem de esnafımız mağdur oluyor` diye konuştu.  

- `SAHTE ÜRÜNLER PİYASADA DOLAŞIYOR`

Son günlerde kaçakçılıkla mücadele ekipleri tarafından alınan ihbarlar üzerine yapılan denetim ve baskınlarda çok sayıda sahte alkol ve tonlarca alkol yapımında kullanılan metin alkol ele geçirildiğine dikkat çeken Bendevi Palandöken, `Yılbaşı kutlamaları için satılan alkollü içeceklere dikkat edilmeli. Bu gecede alkol alacak vatandaşlarımız güvenilir yerlerden alışveriş yapmalı ve işletmelerde Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) belgesinin olup olmadığına özen göstermeli. 3-5 kuruş ucuz olsun diye alınan sahte alkol, insan sağlığına zarar vererek ölüme yol açmaktadır. Yine piyasada salte alkol yapımında kullanılan tonlarca metein alkolün yakalanması bu işin üzerinde ciddiyetle durulması gerektiğini göstermekte. Yine yılbaşı hediye sepetlerine konulan hangi şartlarda üretildiği belli olmayan, albenisi olan süslü paketlere sarılmış çikolata, şekerleme, kuruyemiş vb ürünlere dikkat edilmeli. Bu süslü paketlere aldanıp hem kendinizin hem de sevdiklerinizin sağlığını hiçe saymayın. Alışverişinizi güvenilir ve emin ellerden yapın` diye konuştu.

`TEDBİRLER ALINIP DENETİMLER ARTIRILMALI`

Kaçak ya da sahte içki ile gerek kolluk kuvvetleri gerekse belediye zıbata ekipleri mücadelelerini sürdürürken alkollü içecekler sebebiyle onlarca kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Palandöken, `Yeni yıl yaklaşırken yine kaçak ve sahte içki üreticileri iş başında. Kolluk kuvvetleri bu fırsatçılara göz açtırmamaya çalışırken vatandaşlarda aldığı ürünlere oldukça dikkat etmelidir. Mücadele bir bütün olarak yapılmalıdır. Hem insan sağlığı hem de vergi kaybı olduğu için ekonomiye büyük kayba sebep olan bu yapıyla her kesimin mücadele etmesi kaçınrılmaz` ifadelerini kullandı.