• E-Posta
  • Yazdır

ÖNCE ÖĞRENCİ OLUP DERS DİNLEYİP SONRA SERTİFİKA VEREN PALANDÖKEN,`BİLİRKİŞİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR`


 

ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından TESK Otel`de verilen 24 saatlik Bilirkişilik Temel Eğitimi başarıyla bitiren 24 kişiye törenle sertifikaları TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından verildi.

 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında TESK tarafından verilen bilirkişilik temel eğitimlerinin son gününde bir öğrenci gibi eğitime katılan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önce kursiyer olup bir öğrenci gibi ders dinledi sonra başarılı kursiyerlerin sertifikasını verdi. Sertifika töreninde konuşan Bendevi Palandöken, `Bilirkişilik bir kamu görevidir ve başkasına devredilemez. Size verilen görevi şahsen yaparak sorumluluğunuzu yerine getirmelisiniz. Çünkü bilirkişilik para kazanma kapısı değildir. Uyuşmazlıkları çözmede adaletin sizin uzman olduğunuz meslekte bilgi ve tecrübenize başvurması demektir` dedi.

 

 

-`AHİLİĞİN ÖZÜNDE BİLİRKİŞİLİK VAR`

TESK tarafından açılan Bilirkişilik Temel Eğitimlerine 24 kişinin katıldığını ve bunlardan sadece 3 tanesinin esnaf olduğunu da belirten Palandöken, `Esnaf ve Sanatkârlarımız da bu temel eğitimler sonrasınhda başvuruda bulunarak bilirkişilik yapabilecek. Bilirkişilik temel eğitimi, 5 yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitim. Temel eğitim, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluşuyor. Kanun gereği eğitim grupları 24 kişiden oluştu. Konfederasyonumuz tarafından 6`şar saat dört gün süreyle 2 hafta sonu eğitim verildi. Kurslarımız halen devam etmektedir. Bilirkişiliğin özünde meselenin çözümüne katkı koymasıdır. Sizler zaten hepiniz bir meslek sahibisiniz. Haksızlıkların giderilmesi için iyi bir uygulama. Her dosya tanhıdığa değil de adil olarak eşit bir şektilde herkese dağıtılmalıdır. Zaman zaman bu eğitimlerle ilgili bizlerede bazı dosyalar geldi. Katkı koyduk. Aslında bilirkişiliği ben Ahilik kültürüne benzetiyorum. Yani bugünkü bilirkişilik Ahilik Kültürünün zamanımıza uydurulması ve biraz gelişmişidir` diye konuştu.