• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `GELİŞEN ÜLKEMİZE KORSAN SATICILAR YAKIŞMIYOR`


 

ANKARA- Okul çevrelerindeki korsan satıcılara asla esneklik gösterilmemesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Özellikle ilkokul ve ortaokulların çevrelerinde bulunan korsan satıcılara yönelik denetimler artırılmalı. Zabıta ekiplerimiz çocuklarımızın sağlığına direkt zarar veren bu satıcılara asla taviz vermemeli. Gelişmekte olan ülkemize sağlığı tehdit eden korsan satıcılar yakışmıyor` dedi.

-`EN SAĞLIKLI GIDA TAKVİYESİ BESLENME ÇANTASIDIR`

Özellikle ilk ve ortaokul çevrelerinde bulunan ve açıkta satış yapan korsan satıcılara karşı uyarıda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Korsan satıcılar tam gelişme döneminde olan çocuklarımız için çok büyük bir tehlike arz ediyorlar. Özellikle okul çevrelerinde sağlıksız ve açık şekilde yiyecek içecek satışı yapanlar resmen zehir satıyor. Mikrop ve bakteriler tezgâhta açık şekilde satılan gıda ürünlerine kolaylıkla yapışıp üreyebilir. Gıda zehirlenmelerine bu şekilde çok sık rastlanıyor. Aynı zamanda açıkta satılan bu ürünler hepatit A, kolera, tifo gibi hastalıklarla beraber fiziksel gelişimlerine doğrudan zarar verebilecek kadar büyük etki yaratabilir. En sağlıklı gıda takviyesi çocuklara evde beslenme çantası hazırlanmasıdır. Ona imkân yoksa ambalajlı ve tüketim şartlarına uygun şekilde satılan gıda ürünleridir` şeklinde konuştu.

-`OKUL ÇEVRELERİNDE SEYYAR SATICILARA GÖZ AÇTIRILMAMALI`

Korsan satıcılara hiçbir şekilde esneklik gösterilmemesi gerektiğini belirten Palandöken sözlerine şu şekilde devam etti: `Kimin ne şekilde nerede ürettiği belli olmayan korsan satıcı ürünlerinde bir sağlık sorunu yaşandığında sorumlu da bulunamıyor. Bu şekilde açıkta satılan ürünlerin hijyenik olmadığı, hastalıklara davetiye çıkarttığı da birçok kez raporlandı. 10 milyonu aşkın ilkokul ve ortaokul öğrencimizin sağlığını tehlikeye atan satıcılara asla esneklik gösterilmemeli. Ülkemizdeki 62 bin 250 okulun, başta büyükşehirlerdeki okullar olmak üzere etrafında denetimler artmalı. Okul aile birliği, veliler ve zabıta ekipleri kendilerine düşen sorumluluk payının bilincinde olmalı. İş birliği içerisinde okul etraflarında korsan satıcılara göz açtırmamalı. Gelişmekte olan ülkemize de bu şekilde satış yapan korsan sokak satıcıları yakışmıyor maalesef.`