• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ŞOFÖR ABİLERİN TAMAMI BELGELİ OLACAK`


 

Okul servis şoförleri başka olmak üzere taksici , dolmuşçu ve halk otobüs şoförlerine yönelik `Mesleki Yeterlilik Belgesi` zorunluluğu için ilk imzalar atıldı.

 

ANKARA - Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasındaki (TESK) Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi İktisadi İşletmesi Yetkilendirme Protokolü imzalandı. İmza törenide konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Özlediğimiz ve alıştığımız gerçek şoför abileri bundan sonra direksiyonda hep birlikte göreceğiz. Tüm şoförlerimiz belgeli olacak` dedi.

-`BELGELER 6 AY İÇERİSİNDE VERİLMEYE BAŞLANACAK`

 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve MYK Başkanı Adem Ceylan`ın katılımıyla protokolü imzalayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 6 ay içinde belgelerin verilmeye başlayacağını belirtti. Bakan Sarıeroğlu, ekim ayının sonunda serviş şoförlerini de kapsayan bu alanlarda yeterliliklerin hazırlanması sürecinin tamamlanacağını dile getirerek `Bu sürecin arkasından sınav belgelendirme merkezimizin akreditasyon çalışmalarını başlatacağız. Akreditasyon çalışmaları uluslararası kurallara uygun olarak yapılıyor. En kısa sürede sınav belgelendirme işlemlerinin başlaması için protokolümüzü imzalayacağız` dedi. Sarıeroğlu, şöyle konuştu: ` Sürüş teknikleri, mesleki becerilerinin yanında psiko- teknik, kişisel iletişim, pedagoji gibi alanlarda yeterliliklerini tam olarak ortaya koymaları gerekiyor. Başta çocuk istismarı olmak üzere yüz kızartıcı hiç bir suç işlememiş olmaları gerekiyor bu sınavlara girmek için.`