• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `TRAFİK KAZALARI HAYATIN GERÇEĞİ OLMAKTAN ÇIKARILMALI`


 

ANKARA -  Kurban bayramı tatili öncesi alınan önlemlerin sonuçlarının olumlu yansıma yaptığını ve tatilin ilk 8 gününde meydana kazalarda 86 kişinin öldüğünü 384 kişinin de yaralandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Alınan tedbirler sayesinde ölüm oranlarında yüzde 50`nin üzerinde düşüş var. Tedbirler artırılarak devam etmeli. En önemlisi trafikte her şeyin ilacı olan hoşgörüyü elden bırakmamalıyız. Ne kadar hoşgörülü olursak kazaların önüne o kadar fazla geçeriz` dedi.

-`BU BAŞARI KÜÇÜMSENMEMELİ`

Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden tatilcilerin, dönüş yolunda da aynı dikkat ve hoşgörü içerisinde yola devam etmelerini ve kurallara harfiyen uymalarını isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Dikkat, sabır ve hoşgörü içinde yola devam etmeliyiz. En önemlisi bu bayramda uygulamaya konulan tüm tedbirler normal zamanlarda da devam etmelidir. Çünkü geçmiş yıllarda bayram tatil dönemlerinde trafik kazalarında günlük 22 ila 26 kişi hayatını kaybederken bayramın ilk 8 gününde alınan tedbirler sayesinde bu sayı 11`e kadar düştü. Bu yüzde 50 civarındaki düşüş hiçbir zaman küçümsenmemelidir. Trafikteki sıfır can kaybı hedefine ulaşmak için bu tedbirler normal zamanda da uygulanmalı ve trafiğe çıkan tüm sürücüler bu kurallara harfiyen uymalıdır` diye konuştu.

            -`TRAFİK KAZALARI HAYATIN GERÇEĞİ OLMAKTAN ÇIKARILMALI`

  Alınan tedbirler sayesinde kazaların azalmasına ülke olarak 80 milyonun sevinç yaşadığını da ifade eden Bendevi Palandöken, `Olmaz diye bir şey yok. Bunu bir kez daha gördük. Alınan tedbirler sayesinde trafik kazalarının hayatın bir gerçeği olmaktan nasıl çıkarılabildiğini gördük. Bu başarı küçümsenmemeli. Sıfır noktasına gelinceye kadar hiç yılmadan ve usanmadan tedbirler artırılarak uygulamaya konulmalı. En önemlisi kurallara harfiyen uyulmalı ve görevlilere tüm sürücüler yardımcı olmalı. Daha öncede belirttiğim gibi tüm sürücüler direksiyona sevgiyle sarılmalı.  Yarış ve hız yapmayın. Araç kullanırken hep gülümseyin ve olumlu düşünün. Çünkü olumlu düşünceler sinirlenmenizi engeller. Olumlu düşünmenin faydasına bayrama çıkarken gördük. En önemlisi ise trafiğe çıkarken sizi ve diğer sürücüleri bekleyen sevdikleriniz olduğunu hiç unutmayın. Direksiyona sinirle değil sevgiyle sarılın` şeklinde konuştu.