• E-Posta
  • Yazdır

ADAPTESK BASIN TOPLANTISI İLE FİNALİ YAPIYOR


 

2015`ten bu yana 8 ilde (Ankara, Gaziantep, Erzurum, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Ordu ve Bursa) uygulanan ve  sonuçları ülke genelinde yaygınlaştırılacak olan ADAPTESK Projesi kapsamında; Basın Toplantısı ve Proje Kapanış Töreni 10 Ağustos 2017, Perşembe (Yarın) günü Hotel HiltonSa Ankara`da düzenlenecektir.

 

UL Katındaki Marco Polo Salonunda 09.30- 10.45 arasında düzenlenecek olan Kahvaltılı Basın Toplantısına; TESK Genel Başkanı Sn. Bendevi Palandöken, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sn. Christian Berger  ve Gümrük ve  Ticaret Bakanı Sn Bülent Tüfenkci  katılacak ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayacaklartır. Öte yandan Mayıs-Haziran aylarında 7 ilde gerçekleştirilen ADAPTESK Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortaklar Buluşmalarının sonuçları bu toplantıda değerlendirilecektir.  

 

Basın Toplantısının ardından otelin ML katındaki Kavaklıdere Salonu`nda 11.00- 13.45 saatleri arasında projenin kapanış töreni gerçekleştirilecektir. Tören projenin son 2 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri anlatan `Esnafın Yüzü Gülsün Diye` filminin gösteriminin ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Gümrük ve  Ticaret Bakanı Sn. Bülent Tüfenkci açılış konuşmalarını yapacaklardır.

 

81 ilin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (ESOB) Başkanlarının katılacağı kapanış törenine 7 proje ilinin ESOB yönetim kurulları, il koordinatörleri, iş ve ekonomi dünyasının önde gelen aktörleri, meslek kuruluşlarının temsilcileri iştirak edecektir. Kapanış töreni aracılığıyla ADAPTESK projesince üretilen Strateji Belgesi ilgili taraflarla ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortak finansmanı ile yürütülen Operasyonun sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, yararlanıcısı ise Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu olan ADAPTESK projesince `Güçlü Esnaf-Sanatkar, Güçlü Teşkilat, Güçlü Türkiye` şiarıyla oluşturulan 2030 vizyonu çerçevesinde; 81 ilde örgütlü ESOB`lara bağlı eğitim merkezlerinin güçlendirilmesi ile ülke genelinde en az 2 milyon esnaf-sanatkarın yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarından faydalanarak ile dünya ile uyumunun ve buna paralel olarak da rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

TESK tarafından yürütülen ADAPTESK projesi ile geçtiğimiz 24 ay içinde;

·         23 BİN 5 YÜZDEN FAZLA ESNAF VE SANATKÂRA EĞİTİM İMKÂNI SUNULDU. 

·         BU KAZANIMLARI ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN BİR EĞİTİM MODELİ YARATILDI.

·         MODELİN SÜRDÜRÜLEBİLMESİ İÇİN TEŞKİLAT YAPISI GÜÇLENDİRİLDİ.  1500 YÖNETİCİ VE PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ.

·         PROJE SONUÇLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ SAĞLAYACAK STRATEJİ BELGESİ HAZIRLANDI. 

Detaylı Bilgi içn : www.adaptesk.org /facebook/twitter: @adaptesk