• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: `31 MAYIS`TA BİTECEK OLAN TAKSİT ÖDEME SÜRESİ 31 TEMMUZ`A UZATILMALI`


 

ANKARA - Esnaf ve sanatkârların 31 Mart 2017 tarihinden önceki borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girdiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Başvurular 30 Haziran`da, ilk taksit ödemeleri 31 Temmuz`da bitecek. Daha önce yapılandırma başvurusunda bulunmayan esnaf bu fırsatı iyi değerlendirmeli` dedi.

-`SÜRE 31 MAYIS`TA SONA ERİYOR`

Daha önce 6736 sayılı Kanundan yararlanarak borçlarını yapılandıranların yeni yapılandırmadan yararlanamayacağını hatırlatan Palandöken, `6736 sayılı Kanundan yararlanarak borçlarını yapılandıranların ilk iki taksit ödemeleri 31 Mayıs`ta sona eriyor. 31 Mayıs itibariyle borçlarının ilk iki taksitini ödemeyenlerin yapılandırması iptal edilecek` uyarısında bulundu.

-`İKİ UYGULAMANIN ÖDEME ZAMANLARI BİRLEŞTİRİLMELİ`

Yapılandırma kanunlarının başvuru ve taksit ödeme tarihlerinin karışıklığa neden olacağını ve esnafın bu karışıklıkta yapılandırma hakkını kaybedebileceğini belirten Palandöken, `6736 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı ile 7020 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı birleştirilmeli. Her ikisi de 31 Temmuz`da yapılabilmeli. Böyle bir uygulama hem yanlışlıkla yapılandırma iptallerini önler hem de ekonominin canlanmasına bir katkı sağlamış olur. En önemlisi KOSGEB`e kredi için başvuran ve halen bekleyen esnaf bu uzatmadan yararlanır ve devlette alacağını tahsil etmiş olur` dedi.