• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: `MİLLETLERİN VE DEVLETLERİN EN BÜYÜK GÜCÜ GENÇLERDİR`


 

ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Palandöken mesajında gençlerin ecdadımızın bıraktığı mirasa sahip çıkmaları gerektiğine değinerek şunları söyledi: `Vatanımızın ve milletimizin düşman işgalinden kurtuluşunun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919, var olduğu günden beri tutsaklığı bünyesinde asla barındırmamış olan Türk milleti için bir kader günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olan bu anlamlı günü 1938 yılından beri Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı olarak kutlamaktayız. Milletlerin ve devletlerin en önemli güç kaynakları olan gençlerimiz, ecdadımızın verdiği mücadeleleri unutmadan, sağlam karakterleri ile vatan ve millet sevgisini her şeyin üstünde tutarak bu mirasa sahip çıkmalıdır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`ün `Ey Türk Çocuğu çok zekisin! Bu belli. Fakat zekânı unut! Daima çalışkan ol` diye seslendiği, ülkemizin geleceği, yarınlarımızın mimarları gençlerimiz de kendilerinden sonraki nesillere daha gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak için çok çalışmalıdır.

Tarihin gidişatına yön veren bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyor, vatan için, her zaman tek yürek, tek yumruk olabilen gençlerimizin, Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.