• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ESNAFIN VERESİYE DEFTERİ SOSYAL PATLAMANIN ÖNÜNE GEÇİYOR`


 

ANKARA- Kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve kredi limiti dolan her vatandaşın imdadına sayıları 2 milyonu bulan esnaf ve sanatkarların yetiştiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Semt, mahalle, sokak kültürü esnaf ve vatandaşlarımızın olmazsa olmazıdır. Çünkü, ekonomiyi esnafımız ayakta tutmaktadır` dedi.

-`VATANDAŞIN ÜMİDİ ESNAFTA`

Daralan ekonomide esnafın adeta vatandaşın ümidi olduğunu anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ekonomik büyümenin yavaşlaması sebebiyle ülke genelinde bulunan 2 milyona yakın esnaf ve sanatkarımız vatandaşımızın ümidi olmaya devam ediyor. Her esnafın ortalama 10 bin liranın üzerinde bir alacağı bulunmaktadır. Şişen ve tıkanan kredi kartları sebebiyle esnafın veresiye defteri de her geçen gün kabardığı iyi bilinmelidir. 600 yıllık Ahilik geleneğine bağlı olan esnaf ve sanatkarımız huzur ve güvenin en büyük teminatı olmaya devam etmektedir` diye konuştu.

-`ESNAFIMIZ HUZUR VE GÜVENİN TEMİNATIDIR`

Başı dara düşen her vatandaşın ülkenin dört bir yanında esnaf ve sanatkara koştuğunu da kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Esnafımız her dönemde olduğu gibi ekonomiyi ayakta tutan en büyük kesimdir. Alışveriş Merkezlerinin yapmadığı fedakarlığı her zaman küçük esnaf ve sanatkarlarımız yapmaktadır. 2 milyona yakın esnafın ortalama 10 bin lira alacağı bulunmaktadır. Kredi kartının limiti dolan vatandaşlara, esnafımız kartsız, kefilsiz sırf senetlerle taksit yapmakta, veresiye mal ve hizmet sunmaktadır. Esnafın bu tutumu, özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için ekonomik istikrar sağlayan en büyük etken olmaktadır.` şeklinde konuştu.