• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: `ESNAFIMIZ ÇIRAKLAR İÇİN VERİLEN DESTEKTEN FAYDALANSIN`


 

ANKARA- Devlet tarafından istihdam seferberliği çerçevesinde, esnafın yanında çalıştıracağı çırakların sigorta maliyetleriyle, ücretlerinin 3`te 2`sine kadar bazı mali destekler verdiğine dikkat çeken Bendevi Palandöken, esnafın bu imkanları değerlendirerek istihdama da katkı sağlamsını istedi.

Esnafların bu konuyla ilgili olarak yeterince bilgilerinin olmadığına dikkat çeken Palandöken, "Herhangi bir esnafımız ya da ustamızın `mesleğini bir başka kişiye öğretmek amacıyla` yanında çalıştıracağı gerek çırak, gerekse kalfa ve ustanın ücretini, sigorta maliyeti de dahil olmak üzere bir yıl süreyle devlet karşılıyor` dedi.

-`FAZLİ İŞÇİ ÇALIŞTIRANIN YÜKÜ HAFİFLİYOR`

Esnafın yanında yetiştirdiği elemanını 5 yıl boyunca çalıştırması halinde ise sigorta ücretinin yarısının devlet tarafından ödendiğini ifade eden Bendevi Palandöken şöyle konuştu: `Hükümetin hayata geçirerek ilan ettiği istihdam seferberliği çerçevesinde kendisinin yanında artı bir kişi çalıştıran tüm esnafların sigorta, vergi ve stopajlarının tamamı hükümet tarafından karşılanacak. Esnafımız yalnızca yanında istihdam ettiği şahısın çıplak maaşını ödeyecek. Bu önemli bir imkan. Hem ülkede genel olarak istihdamın artmasına katkı olacak hem de üretimin ciddi oranda artmasına yol açacak. Ayrıca işini büyütmek isteyen esnafımız için de bir fırsat. Hem işini büyütecek, hem de kolaylaştıracak bir kişiyi yanında çalıştıracak. Bunu yaparken de kendisine ek bir maliyet doğmayacak."