• E-Posta
  • Yazdır

18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Anadolu`dan Ortadoğu`ya Balkanlar`dan Kuzey Afrika`ya yüzbinlerce Mehmetçiğin devletin ve milletin geleceği için gözünü kırpmadan can verdiği 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Palandöken mesajında, `Tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Mehmet Akif Ersoy`un Bedr`in aslanları yerine koyduğu kahramanlarımızın tüm cihana `Çanakkale Geçilmez` dedirtmeyi başardığı bu gün, 2002 yılından bu yana Şehitler Günü olarak anılmaktadır. Kurtuluş Savaşı`nın meşalesini yakan, yüce Türk milletinin gücünü bir kere daha gözler önüne seren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün komutasındaki Türk ordusu adını dünya tarihinin ve bizim tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır` dedi.

-`DÜNYA TARİHİNDE BENZERİNE AZ RASTLANIR`

Böyle zaferlerin dünya tarihinde benzerine az rastlandığına vurgu yapan Palandöken, `18 Mart Şehitler Günü ve bu güne adını veren Çanakkale Zaferi münasebetiyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum` diye konuştu.