• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `İŞ YERİNİ AÇMADAN KOSGEB`DEN KREDİ TALEP EDİLEBİLECEK`


 

ANKARA – KOSGEB`in Girişimcilik Destek Programı`nda yeni düzenlemeler yapıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Artık girişimciler işletmelerini kurmadan KOSGEB`e kredi için müracaat edebilecekler` dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `1 Şubat 2017 tarihinde başlayan yeni süreç ile birlikte daha önceden KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB`e başvuru yapma şartı yürürlükten kaldırılarak, girişimcilerin iş yerlerini açmadan önce KOSGEB`e kredi müracaatında bulunabilmelerinin önü açıldı` diye konuştu.

İŞLETMESİNİ KURMUŞ OLANLAR 31 ARALIK 2017`YE KADAR BAŞVURU YAPABİLECEK`

Yapılan bu değişiklikten sonra işletmesini kurup da şu an hala KOSGEB`e müracaat etmeyen girişimcilerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar KOSGEB`e müracaat ederek Girişimcilik Destek Programından faydalanabileceklerini kaydeden Palandöken, `Bu tarihten sonra yalnızca işletmelerini açmadan KOSGEB`e müracaat eden girişimcilere onay verilecek. İşletmelerini kurmadan KOSGEB`e müracaat eden girişimcilerin başvuru formları, oluşturulan kurullar tarafından kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, kârlılık ve sektörel fırsatlar gibi kriterlere göre değerlendirilecek ve yapılan değerlendirmeler neticesinde olumlu ya da olumsuz sonuç esnaf adayına bildirilecek` şeklinde konuştu.

-`90 GÜN İÇİNDE TAHHÜTNAME İMZALANACAK`

KOSGEB Müdürlükleri tarafından başvurusu onaylanan girişimci adaylarının 90 gün içerisinde işletmesini kurup, kurduğu işletmeyi KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak ilgili KOSGEB Müdürlüğü`ne gidip taahhütname imzalaması gerektiğini de anlatan Bendevi Palandöken, `Bu işlemleri 90 gün içerisinde yapmayan girişimci adaylarının başvuruları reddedilecek. Bir girişimci adayının en fazla üç kez başvuru hakkı bulunuyor. Yapılan bu başvurularda üç kez üst üste olumsuz sonuç alındığında girişimci adayının başvuru hakkı kaybolacak. Bir girişimci bu destek programından yalnızca bir kez faydalanabilecek. Bu yeni sistem ile aç kapa işlemlerinin önüne geçilmiş olacak. En önemlisi de kredi alamadığı için iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın zarar etmesi ve bu şekilde verimsiz yatırımların önüne geçilmesi sağlanmış olacak` dedi.