• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN` KADINLAR, ERKEKLERE ORANLA DAHA GİRİŞİMCİ `


 

ANKARA- Ticari faaliyetlerde, kadınların, erkeklere oranla daha girişimci olduklarını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Girişimci esnafımızın tercihi lokanta, pastane, ev yemeği lokantacılığı, simit fırını, unlu mamuller gibi gıda sektörleri` dedi.

-`KURSİYERLERİMİZİN YÜZDE 22 Sİ KOSGEB`DEN KREDİ ALDI`

TESK`în başarıyla sonuçlanan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ardından 970 girişimcinin ticari hayata kazandırıldığına dikkati çeken Bendevi Palandöken, faaliyetin Türk Ekonomisi `ne büyük katkı sağladığını söyledi. Palandöken, eğitimlerini bitiren girişimcilerin sertifikalarını alarak yeni hayatlarına, ticari faaliyetlerine adım attıklarını ifade ederek şöyle konuştu, `Konfederasyonumuzca düzenlenen 36 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucu 970 kişi sertifika almaya hak kazandı. Sertifikasını alan 970 girişimcinin 496`sı, yani yüzde 51`i kadın girişimcimizdir. Kendilerine ulaşılarak görüşülen 736 girişimciden 217`si iş yerini açtı. Bunlardan 48 girişimci KOSGEB`in desteğinden, hibe programından faydalandı. Başka bir deyişle programdan girişimcilerimizin yüzde 22`si faydalandı. Kendi iş yerlerini açan girişimcilerimizin yüzde 53,5`i esnaf ve sanatkârlar siciline kaydoldu.`

-`EN ÇOK GIDA SEKTÖRÜ TERCİH EDİLİYOR`

Girişimcilerin en çok gıda sektörünü tercih ettiğini de belirten Bendevi Palandöken, `İş yerlerini açan girişimcilerimizin yüzde 20,5`i; lokanta, pastane, ev yemeği lokantacılığı, simit fırını, unlu mamuller gibi sektörlerde faaliyeti seçtiler. Yüzde 8`i danışmanlık, yüzde 7`si güzellik salonu, yüzde 4`ü organizasyon, yüzde 4`ü oto servisçiliği, yüzde 4`ü tekstil, yüzde 3`ü mimarlık, yüzde 3`ü reklamcılık, yüzde 3`ü de mobilya sektöründe iş yerlerini açtılar` diye konuştu.