• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: `230 BİN ESNAFA KOSGEB KREDİSİ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR`


 

ANKARA - Daha önce başvuruları yapılan ve 19 Aralık 2016 tarihinde biten ve 15 bin kişiye verilebilen sıfır faizli KOSGEB kredilerinin Başbakan Sayın Binali Yıldırım`ın talimatı ile başvuruda bulunan 230 bin kişiye daha ödenmesine çok kısa bir sürede başlanacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Gerekli şartları taşıyan tüm esnafımız bu kredilerden yararlanacak` dedi.

 

-`İLK 12 AY ÖDEME YAPILMAYACAK`

 

Esnafın ihtiyacı olan işletme sermayesini destekleyecek en önemli ve etkili finansman kaynağı olan KOSGEB kredisinden 230 bin esnafın daha yararlanacağını vurgulayan Palandöken, `230 bin esnaf, sıfır faizli ve ilk yıl ödemesiz 50 bin TL`lik krediyi kullanabilecek. İlk 12 ay ödeme yapılmayacak. Sonraki dönemde üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ayda geri ödenecek. Bu kaynak esnafımıza nefes aldıracağı gibi piyasaların da canlanmasını sağlayacaktır` diye konuştu.

 

-`KREDİ GARANTİ FONU DESTEK VERECEK`

           

Sıfır faizli kredide KOSGEB`in Kredi Garanti Fonu ile protokol imzalayarak işbirliği yapacağını ifade eden Palandöken, `Teminat sorunu yaşayan esnaf için Kredi Garanti Fonu da destek verecek. Teminat sorunu olmayan esnafa ödemeler en kısa sürede başlayacak. Teminat sıkıntısı olanlar ise KGF`ye başvuruda bulunarak bu sorununu çözecek. Bu şekilde 230 bin esnafımızın tamamı KOSGEB`in bu finansmanına erişmiş olacak` şeklinde konuştu.