• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `TERAZİLERİNİZİ KONTROL ETTİRMEYİ UNUTMAYINIZ`


 

ANKARA- Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliğinde Değişikliğe gidildiğini ve tartı aletlerinin periyodik bakım süresi 2 olarak belirlendi.

 

Yeni düzenlemeye ilişkin yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Pazarcılar tarafından pazar yerlerinde kullanılan ve tartı kapasitesi 2000 kilogram ve altında olan, otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, belediye ölçü ayar memurlarınca muayene edilecektir. Tartı kapasitesi 2000 kilogram  ve altında olan, otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ile Otomatik tartı aletleri ve otomatik olmayan tartı aletleri Yetkili Muayene Servislerince muayene edilecektir. Terazisini zamanında muayene ettirmeyene bin 835 Türk Lirası para cezası kesileceği gibi teraziye elde konulabilecek` dedi.

 

-`PERİYODİK MUAYENE SÜRESİ 2 YIL`

Tartı kapasitesi 2000 kg`ın üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletleri ile diğer tartı aletlerinin ise İl müdürlüklerince muayene edileceğini belirten Palandöken, `Tartı aletlerinin periyodik muayene süresi iki yıl olacak  ve periyodik muayene süresinin hesaplanmasında damgalandığı yıl esas alınacak. Ayrıca, yıl içerisinde hangi tarihte damgalanmış olursa olsun, damgalandığı yıl birinci yıl sayılacaktır. Tartı aleti kullanıcıları tarafından periyodik muayene için; tartı aletinin tipi, markası, seri numarası, sınıfı ve kapasitesinin yer aldığı ve Bakanlık internet sitesinde yayımlanacak olan başvuru formu ile il müdürlüklerince muayene edilecek. Tartı aletleri için il müdürlüklerine, yetkili muayene servislerince muayene edilecek tartı aletleri için yetkili muayene servislerine, grup merkezi belediye ölçü ayar memurlarınca muayene edilecek tartı aletleri için ise grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına müracaat edilecektir` diye konuştu.