• E-Posta
  • Yazdır

BULGARİSTAN`A ÇALIŞMA ZİYARETİNDE BULUNAN PALANDÖKEN; `PİYASALARI KÜÇÜK İŞLETMELER AYAKTA TUTUYOR`


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Birlik Başkanlarından oluşan TESK heyeti Esnaf ve Sanatkârlar Yeterlilik Merkezi isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında Bulgaristan`ın başkenti Sofya ya çalışma ziyaretinde bulundu.

Çalışma ziyareti kapsamında Ulusal Belgelendirme ve Enformasyon Merkezi (NACID),  Mesleki Eğitim ve Öğretim Ulusal Ajansı (NAVET), Bulgaristan Sanayi ve Ticaret Odası Birliği (BCCI) ve kişisel hizmetler sektöründe özel bir işletmeye ziyaret yapıldı.

Çalışma ziyareti kapsamında, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve BCCI Başkanı Tsvetan Simeonov  Bulgaristan Sanayi ve Ticaret Odası Birliği (BCCI) Merkezindeki Toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Bendevi Palandöken, `Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu 5362 sayılı özel bir Kanunla kurulmuştur. Türkiye`de 81 ilde 82 Birliğimiz bulunmaktadır. Küçük esnaf ve sanatkâr piyasadaki toplam ciroda önemli bir paya sahiptir. Şu çok iyi bilinmelidir ki küçük işletmesi olmayan bir piyasanın hiçbir zaman büyüyemez. Türkiye ile Bulgaristan arasında önemli bir ticaret potansiyeli bulunmaktadır` dedi.

Toplantıda BCCI Başkanı SİMEONOV ise BCCI`nın örgütlenme yapısı ve üyelerine yönelik sundukları hizmetler hakkında bilgi vererek, Bulgaristan`da icra edilen meslek dallarının çoğunun Osmanlı İmparatorluğu zamanında da icra edildiğini ve esnaf sanatkârın günümüzde de çırak kalfa ve usta şeklinde yetiştiğini ifade etti.  SİMEONOV ayrıca, TESK`le kurumsal ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından çalışma ziyaretini büyük bir fırsat olarak gördüklerini ve bu fırsatı değerlendirmek istediklerini belirtti.