• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ESNAFIN GÖZÜ KULAĞI SİCİL AFFINDA `


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Sicil affını` da kapsayan, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı`nın görüşmelerinin yarım kaldığını hatırlatarak, `Esnafımızın gözü kulağı Meclis`te ` dedi.

Kanun tasarısının görüşülmesinin geçtiğimiz hafta sonu TBMM Genel Kurulu`nda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yarım kaldığını hatırlatan Bendevi Palandöken, `Ancak Anayasa görüşmelerinin ikinci tur oylaması öncesinde esnafımızın beklediği sicil affı ile ilgili görüşme tamamlanacak` diye konuştu.

-`SİCİL AFFININ ÇIKMASI ESNAFI VE PİYASALARI RAHATLATACAK`

Esnaf ve sanatkârları yakından ilgilendiren torba kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu`nda görüşülürken çoğunluk sağlanamadığı için ertelendiğini hatırlatan Palandöken, `Hafta başında ise araya ülkemiz için çok önem taşıyan anayasada değişiklik öngören teklifin görüşmeleri girdi. Şimdi esnafımızın gözü, kulağı meclisten gelecek haberde. Torba kanun tasarısı anayasa değişikliği teklifinin birinci tur görüşmelerinden sonra verilecek arada yeniden genel kurulun gündemine gelecek. İkinci tur oylama öncesi TBMM`de kaldığı yerden görüşülmesine devam edilerek sonlandırılacak. Esnafımız merak etmesin konunun yakından takipçisiyiz` şeklinde konuştu.