• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: `COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ İLE YATIRIMLAR DAHA VERİMLİ OLACAK, DAHA AZ İŞYERİ KAPANACAK`


 

ANKARA - Esnafın en büyük sorunlarından birinin plansız ve fizibilitesi olmadan işyeri açmak olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Coğrafi bilgi sistemi hayata geçtiği zaman esnaf daha verimli yatırımlar yapacak, daha az işyeri kapanacak. Yani yeni iş yeri açacak olan kişi veya kişiler ne iş yapması gerektiğini, kazanıp kazanmayacağını önceden verilen bilgiler ile görecek` dedi.

 

-`VERİMSİZLİK EN BÜYÜK SORUNLARDA BİRİ`

 

İşyeri açılışlarında doğru tercihler yapmanın bütün bir ticari hayatı etkilediğini vurgulayan Bendevi Palandöken, `Verimsizlik, ülkemiz için en büyük ama en az önem verilen sorunlardan biri. Yanlış tercihlerle açılan verimsiz işyerleri, hem kendilerinin hem de komşularının batmasına neden oluyor. Batan para milli servetimizdir. Coğrafi bilgi sistemi ile verimsiz yatırımların ve dolayısıyla batan işyerlerinin sayısının azalmasını hedefliyoruz` diye konuştu.

 

İŞYERİ AÇAN ESNAF ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLERE ULAŞACAK

 

Yeni sistem hayata geçtiğinde, işyeri açılışlarında esnafın çok önemli bilgilere ulaşacağının altını çizen Palandöken, `Esnaf gerekli başvuruyu yaptığında, o caddede ve bölgede aynı meslek kolundan kaç işyeri var, bölgenin nüfusu ne kadar, kaç işyeri açılıp kapandı gibi bilgilere ulaşacak. Dolayısıyla iki tane bakkalın olduğu yerde üçüncüsü açılmak istendiğinde sonuçlarının neler olabileceğini esnafımıza anlatacağız. Böylelikle bu işyerini açtığında kendisini de komşusunu da nasıl risklerin beklediğini görmüş olacak` şeklinde konuştu.