• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: -`Şoför esnafının giderleri bir yılda yüzde 30 arttı`


 

ANKARA - Son bir yılda şoför esnafının giderlerinin yüzde 30 arttığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Şoför esnafının giderleri yüzde 30 artarken gelirleri tersine azaldı. Acilen ticari araçlar için ÖTV`siz yakıt alma imkanı getirilmeli` dedi.

-`LASTİK FİYATLARI YÜZDE 25 ARTTI`

Geçen yıldan bu yıla asgari ücretin yüzde 30 arttığını ifade eden Palandöken, `Dolar kurunun yükselmesi nedeniyle kış lastiklerinin fiyatları yüzde 25 arttı. 1 Aralık`tan itibaren birçok yerde ticari araçlar için kış lastiği zorunlu olacak. Ancak esnafın lastik alacak imkanı yok. Lastik üreticisi firmaların acilen bu zammı geri çekmeleri esnafımızın ve halkın faydasına olacaktır. Birazda üretici firmalar ellerini taşın altına koyup küçük esnafı korumalıdırlar. Sürekli zam sadece esnafı değil zaman gelir onları da vurur. Çünkü böyle giderse lastik satacak kimseyi bulamayacaklar` diye konuştu.

-`ŞOFÖR ESNAFI ZOR GÜNLER YAŞIYOR`

Uluslararası piyasada artan petrol fiyatlarının esnafı vurduğunu da söyleyen Palandöken, `Hem petrol fiyatları hem de dolar kuru artınca şoför esnafının en büyük maliyeti olan akaryakıt giderleri de arttı. Tüm giderleri asgari yüzde 30 artmasına rağmen gelirleri azalan şoför esnafı zor günler yaşıyor. Hayatını nakliyecilik faaliyetinden elde ettiği gelirle sürdüren yaklaşık 1,5 milyon ailenin geçimi ÖTV`siz ticari akaryakıt alma hakkına bağlı` şeklinde konuştu.