• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` V. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası tüm esnafımıza hayırlı olsun`


 

ANKARA - V. Esnaf ve Sanatkârlar Şurasının 8 Kasım`da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın katılımlarıyla gerçekleştireceklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bu yıl 5.`sini yaptığımız Esnaf ve Sanatkârlar Şurası tüm esnafımıza hayırlı uğurlu olsun` dedi.

-`HEDEFİMİZ ESNAFIN ÜZERİNDEKİ MALİ YÜKLERİN AZALTILMASIDIR`

Esnaf ve sanatkâr şuralarında bugüne kadar ağırlıklı olarak esnafın üzerindeki mali yüklerin azaltılması hedeflendiğini ifade eden Palandöken, `Bugüne kadar ilk önceliğimiz esnafın zor döneminde üzerindeki mali yüklerini azaltmak oldu. Bu konuda çok sayıda düzenleme yapılmasını sağladık. Basit usule tabi esnafın yıllık 8.000 TL`ye kadar olan kazancı vergi dışı bırakıldı. Yok olmaya yüz tutan meslekler esnaf muaflığına alındı. İlk defa esnaf olan gençlerin, kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için 3 yıl vergi ödememesi sağlandı. SGK prim yükleri azaltıldı. Emekli esnafımızın destek primi kaldırıldı. Bu çalışmalara sürekli devam ediyoruz. Ancak bundan sonra önceliğimiz yeni nesil esnafı ortaya çıkarmak olacak` diye konuştu.

-`YENİ NESİL ESNAF İÇİN ÇOK SAYIDA PROJEYE BAŞLANACAK`

Yeni nesil esnaf için çok sayıda projeye başlayacaklarının altını çizen Palandöken, `Bu konuları esnaf şurasında tüm detayları ile ele alacağız. Esnafımıza yönelik yeni destekleme modelleri geliştireceğiz. Çırak ve kalfalar için yeni bir okul modeli araştıracağız. Yatırımların verimsizliğini ortadan kaldırmak için coğrafi bilgi sistemi kuracağız. Bu ve benzeri çalışmalarla 2023 yılında yeni nesil esnafı hep beraber göreceğiz.` şeklinde konuştu.