• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Çek ile yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirecek `


 

ANKARA- TESK olarak, 2.000.000`u aşkın esnaf ve sanatkâr kitlemizin ekonomik ve sosyal açıdan geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin ve projelerin hayata geçirilmesinin en büyük hedefleri olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Değişime, dönüşüme uyum sağlayabilen güçlü bir esnaf-sanatkâr kesimi yaratmak, bu kitlenin ekonomiye sağladığı katkıyı ve rekabet gücünü arttırmak, hizmet kalitesi ve kapasitesini arttırarak 21. yüzyıla taşıyacak kalite ve yeterlilikte destek sunabilmek en büyük görevimizdir` dedi.

 

Piyasanın en etkili ödeme aracı olan çekli ödemelerde yaşanan sahtecilik, dolandırıcılık ve karşılıksız çek gibi olumsuzlukların önüne geçebilmek için Karekodlu Çek Sistemi 15 Haziran 2015`te kullanıma geçtiğini vurgulayan Palandöken, `Ticari hayatın içinde bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu üyelerinin ticari ve ekonomik faaliyetlerini güvenle yürütebilmeleri için Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ile işbirliği yapılması konusunda mutabık kalınmıştır. Çek ile yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirerek ticareti daha kolay ve hızlı işlemesini hedefleyen sistem ile keşidecinin geçmiş çek ödeme alışkanlığı tek tıkla görülebilecektir. Bu işbirliğine imza koyarak; esnaf ve sanatkarlarımızın bundan sonraki ticari faaliyetlerinde daha güvende olmasını,  alacak ve borçlarının yönetimini sağlıklı yapabilmeleri için Kredi Kayıt Bürosunun çek ve risk raporlarından ve diğer hizmetlerinden yararlanabilmesi amaçlamaktadır. Başlangıç olarak da, TESK `e bağlı Oda, Birlikler ve Federasyonlar kanalıyla başvuran teşkilatımız mensubu esnaf ve sanatkarlarımıza, TESK tarafından 6 aylık kullanım için Findeks paketi hediye edilecektir.

 

Bu TESK-KKB arasındaki işbirliği imza töreninde bizleri yalnız bırakmayan, her konuda esnaf ve sanatkarımıza desteklerini esirgemeyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ`ye ve KKB Genel Müdürü Sayın Kasım AKDENİZ`e teşekkür eder, esnaf ve sanatkarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim` diyerek sözlerini tamamladı.