• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Taksit sayısı artarsa iç piyasa hareketlenir`


 

ANKARA- Kredi kartlarının ve tüketici kredileri taksit sayılarının artırılması ve kart borçlarının yapılandırmasına yönelik çalışmalar yapılırken sicil affının da mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Eğer kredilerde taksit sayısı artarsa piyasaların hareketlenmesine ve ekonominin lehine olur. Alışveriş artar, üretime olumlu etkisi olur. Takibe düşmüş kredilerin yapılandırması ile çok büyük toplumsal bir soruna el atılmış olur. Bir adım sonrası ise sicil affının çıkarılarak borcunu ödeyen esnafın tekrar krediye ulaşması olmalı` dedi. 

 

            `TAKSİT SAYISI ARTARSA GENÇ ÇİFTLERİN ÖDEMESİ KOLAYLAŞIR`

Yaz döneminin düğün sezonu olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kuyumculuk, mobilya, beyaz eşya gibi sektörlerde taksit sayısının artması üretimi de, alışverişi de arttırır. Genç çiftlerin en çok evlilik alışverişi yaptıkları sezonda taksit sayısının artması ödemelerini kolaylaştırır. Piyasa hareketlenir. Büyümeye olumlu katkısı olur` diye konuştu.

 

`SİCİL AFFIDA ÇALIŞMAYA EKLENMELİ`

Takibe düşmüş kredi kartı oranının yüzde 8,8 düzeyine yükseldiğini ifade eden Palandöken, `Haziran 2016 tarihi itibari ile 2 milyon 850 bin vatandaşın kredi kartlarına 7 milyar 133 milyon lira,  tüketici kredilerine ise 10 milyar 963 milyon lira borcu takibe düşmüş. Bu toplumsal sıkıntının azaltılması için borç yapılandırması yapılmasının bankalara da, vatandaşa da, piyasalara da olumlu etkisi görülecektir. Borçlarını ödeyenlerin ise kara listeden silecek sicil affı çıkarılmalı. Yapılan çalışmalarda sicil affının da eklenmesini çok önemsiyoruz. Esnaf ve Sanatkârın krediye ulaşmadaki en büyük engellerinden görüyoruz` şeklinde konuştu.