• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` Elektrik, su ve doğalgazda esnafa özel tarifeler düzenlenmeli `


 

ANKARA - Esnafın en büyük maliyetinin işçilik ile elektrik, su ve doğalgaz olduğunu söyleyen Palandöken, `Esnafın rekabet gücünün artırılması için elektrik, su ve doğalgazda esnafa özel tarifeler getirilmeli` dedi.

`ELEKTRİKTE EN YÜKSEK TARİFE ESNAFA`

Türkiye`de en yüksek elektriği esnafın ödediği belirten Palandöken, `Elektrikte en yüksek faturayı esnaf ödüyor. Ekonominin fidanlığı olan esnaf ve sanatkârı bugün desteklemek yarına yapılacak en büyük yatırımdır. Vergiden kredilere kadar bir çok alanda esnaf ve sanatkâr desteklenirken, elektrik, su ve doğalgazda en yüksek faturanın esnafa ödetilmesini anlayamıyoruz. Toplam elektrik tüketiminin yüzde 24,5`ini tüketen esnaf ve sanatkârlar, toplam elektrik tutarının yüzde 28`inden fazlasını ödüyor. Oysa durum tam tersi olmalı` diye konuştu.

            `MALİYETLERİ DÜŞÜRMEYE YÖNELİK ESNAF TARİFELERİ OLSUN`

Su ve doğalgazda da esnaf için özel tarifeler düzenlenmesi gerektiğini ifade Palandöken, `Esnafın maliyeti azalırsa hem AVM`lere ve zincir marketlere karşı rekabet gücü artar hem de vatandaş daha ucuza mal ve hizmet alır. Esnaf için düzenlenecek bir teşvik paketinde girdi maliyetlerini oluşturan bu kalemlerde özel tarifeler oluşturulmalı` şeklinde konuştu.

            `ESNAFIN IŞIKLARI SÖNMESİ`

Esnafın tek misyonunun mal ve hizmet satmak olmadığının altını çizen Palandöken,  `Esnaf ve sanatkâr, mahallemizin, sokağımızın güvenliği ve teminatıdır. Ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle esnafın ışıkları sönmemeli, tersine sabaha kadar yanmalıdır. Esnafın olmadığı sokak daha güvensiz bir sokaktır. Bu nedenle esnafa özel getirilen teşvik paketi vatandaşın güvenliği için de önemlidir` dedi.