• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken`den velilere karne ve sınav uyarısı; `Karneye bakmadan evvel çocuğunuza sarılın`


 

ANKARA - Eğitim-öğretim yılının sonuna gelinmesi ve hafta sonunda yapılacak LYS sınavı ile ilgili olarak velileri ve yetkilileri uyaran TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bu Cuma üç aylık yaz tatiline girecek olan ilköğretim ve ortaöğretimdeki 17 milyon 588 bin 958 öğrenci ile birlikte 993 bin 794 öğretmenimiz tatili hak etmektedirler. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Karneye bakmadan evvel çocuklarımıza sarılarak önce onlara sevildiklerini hissettirelim. Onları desteklemek için küçük karne hediyeleri ile ödüllendirelim. Hemen tatil için seyahate çıkacaklarda yollarda dikkatli olsunlar, kurallara uysunlar` dedi.

            -`AİLELER ÇOCUKLARINA İNANSIN VE GÜVENSİNLER`

Ülkemizdeki 61 bin 203 okulumuzun yaz tatiline girmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bu tatili öğrenciler ve veliler başta olmak üzere öğretmenlerimizde çok iyi değerlendirmelidir. Ülke olarak geleceğimizin teminatı, yarının büyükleri olan çocuklarımız okulların açılacağı Eylül ayına kadar programlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüp dinlenmelidirler. Tatili bilgisayar başında oyunla değil, sosyal ve beşeri aktivitelerle ve bir esnafın yanında geçirerek hayata tutunmayı öğrensinler. Çocuklarımız bizler için çok değerlidir. Hayatı en iyi şekilde öğrenecek yaştalar. Her şey karnedeki başarı değil. Güçlü olduğu yönleri ön plana çıkarmalıyız. Başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Çocuklarımıza inanıyoruz, Tüm ailelerde çocuklarına inansın ve güvensinler` diye konuştu.

            -`GENÇLERİMİZ İÇİN KRİTİK SINAV`

2016-LYS sınavının da 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 günlerinde yapılacağını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ` Bu yıl sınava gireceklerin sayısı geçen yıldan 230 bin 902 kişi daha fazla. Yani 1 milyon 600 bin 49 aday bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu LYS sınavında ter dökecek. Bundan sonra hayatlarına yön verecek mesleklerinin seçiminde önemli rol oynayacak sınavda gençlerimize başarılar diliyorum. Yetkililerimiz önlemlerini mutlaka alacaklardır. Bizlerde klakson çalmayarak, gürültü yapmayarak gençlerimize destek olalım` diye konuştu.