• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken `Almanya Parlamentosunun kararı yok hükmündedir`


 

ANKARA - Alman Federal Meclisi`nin Ermeni iddialarına ilişkin kararını değerlendiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, `Tarihçilerin işine siyasilerin karışması iki ülkenin ilişkilerini olumsuz etkileyecektir` dedi.

 

-`KARAR ALAN ÜLKELERE TEPKİMİZİ GÖSTERİRİZ`

 

Alman Federal Parlamentosu`nun almış olduğu kararın yok hükmünde olduğunu kaydeden Palandöken, `Her önüne gelen temcit pilavı gibi başları sıkıştıklarında sözde ermeni soykırımı varmış gibi ülkemiz hakkında karalama kampanyası yapılıyor. Hele ki 3 milyondan fazla Türk`ün yaşadığı Almanya`nın böyle bir karar alması çok üzücüdür. Karar alan ülkeler hakkında mutlaka toplum olarak bazı yaptırımları uygulamamız gerekir. Geçmişte Fransa`nın da aynı şekilde almış olduğu karara karşı tepkimizi koymuştuk. Bu karar kesinlikle Türkiye-Almanya ilişkilerini olumsuz etkileyecektir` diye konuştu

 

-`GEÇMİŞİ İLE GURUR DUYAN TEK MİLLET TÜRK MİLLETİDİR`

 

Bendevi Palandöken,  Alman Federal Meclisi`nin Ermeni iddialarına ilişkin kararını değerlendirerek, "Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Türk milleti olarak geçmişi ile övünen bir milletiz. Çünkü bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek, utanç duyacağımız bir olay bulunmamaktadır. Bu kararı alanlar önce kendi geçmişlerine baksınlar. Çünkü Almanya`nın geçmişinde unutulmayacak olan Yahudi soykırımı mevcuttur. Yani geçmişi karanlık olan bir millet, geçmişi ile övünen bir millet hakkında karar alamaz. Başkalarına çamur atmaktan vazgeçmeliler` şeklinde konuştu.