• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` Çanakkale kardeşlik ve inancın destanıdır `


 

ANKARA- 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 101. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken `Vatan topraklarını korurken can veren, ülkemizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten kaçınmayan şehitlerimizi ve gazilerimizi 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 101`inci yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz` dedi.

            -`İNANCIN DESTANI`

101 yıl önce bir imkansızın başarılarak dünyanın hayran kaldığı, `Çanakkale Geçilmez` destanının altın harflerle tarihe geçen bir zafer olduğunu anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Çanakkale demek düşmanın yüce Türk Milletinin inanç ve kardeşliği ile yok edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti`nin ilk tohumlarının atıldığı bir başarı destanıdır `Çanakkale Zaferi` diye konuştu.

Bendevi Palandöken mesajında şu görüşlere yer verdi;

 `Sahip olduğumuz ülkemiz, bayrağımız, bağımsızlığımız, cumhuriyetimiz, refah ve barış ortamını bize sağlamak için Çanakkale`de `destan` yazan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı emanetlerin her an bekçisi olduğumuzun ve üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzun altını çiziyorum.

Yaşanan karanlık günleri aydınlığa çevirecek bir ordumuz ve onlara olan sonsuz güvenimiz var. Nice destanlar yazılmış bu topraklarda, birlik ve beraberliğimiz yeniden barış ortamını sağlayacaktır. Çanakkale bu ülkenin topraklarında yaşayan her kişinin birlik ve beraberliğiyle kazanılmıştır. Her karış toprağında; ülkenin batısından doğusundan kuzeyinden güneyinden dört bir yanından şehitlerimizin kanı vardır. Esnaf ve Sanatkârlar teşkilatımız adına Çanakkale Destanı`nın 101. yılında kahramanlarımızı saygı ve şükranla bir kez daha anıyorum. `