• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Elektriğin Gece Tarifesine Zam Sokakları Karartır`


 

ANKARA- Elektriğin gece tarifesine yapılan yüzde 19,6 oranındaki gizli zammın esnaf ve sanatkâra büyük bir yük getireceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yapılan bu gizli zam bir an önce yeniden gözden geçirilmelidir. Vitrin ışıklarının sönmesi ile sokaklarımız güvenliği azalır. Yani hırsızlar, gasp ve tacizciler karanlığı sever` dedi.

`SOĞUTUCULARIMIZ SABAHA KADAR ÇALIŞIYOR`

Vatandaşların indirimli tarifeden yararlanmak amacıyla çamaşır, ütü gibi işlerini gece 22.00`den sonraya bıraktığını belirten Palandöken, `Elektrik tarifesinde gece gündüz ayrımının bir anlamı kalmadı. Esnafın buzdolabı sabaha kadar çalışıyor. Vitrin ışıkları sabah kadar yanıyor. Gece tarifesindeki bu zam esnafın elektrik yükünü çok artıracak. Elektrik yükünün artması demek sokakların kararmasına sebep olacaktır` diye konuştu.  

`LAMBALARIMIZ SÖNMESİN`

Gece zammı nedeniyle vitrin, sokak lambası gibi elektrik tüketen harcamalarda kısıntıya gidilebileceğini de söyleyen Palandöken, `Zaten lambalarımızın hepsini yakamıyoruz. Vitrin ışıklarının yanmaması, sokağı aydınlatmayan dükkanlar, kentleri karanlığa boğar, hem güvenlik zafiyetine neden olur hem de geceleri ölü şehir görüntüsü yaratır. Ölü şehirde ise aklınıza gelen hırsızlık, gasp ve taciz başta olmak üzere her türlü olumsuzluk olur` şeklinde konuştu.