• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` Yeni bir tarihi projeye daha imza atıyoruz `


 

ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK)`in prestij projesi olarak baktığı, Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin arttırılması operasyonunun açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile esnaf temsilcilerinin katılımı Ankara Hilton Otel`de yapıldı.

 

 

-`8 İLDE 23250 ESNAF VE SANATKARA ULAŞILACAK`

Açılışta bir konuşma yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarının katkı ve emekleriyle hazırlandığını kaydederek, `Yaklaşık 300 bini kadın olmak üzere 2 milyon üyeye sahip böyle güçlü bir camia olarak bugün sevinçliyiz. Üyelik sürecinde Avrupa Birliği`nin ülkemize verdiği destek ve katkılarla büyük ve önemli kazanımlar elde ediyoruz. Daha önce ülkemizde iki büyük Kadın Girişimciliği Projesini yürüten TESK, bu kez de tarihinin en büyük projesine imza atıyor. Mal alımı ve teknik hizmet alımı olarak iki ayrı bileşeni olan ADAPTESK projemizin bütçesi yaklaşık 7 milyon Avro. AB`den aldığımız destek ve TESK olarak verdiğimiz ulusal katkı ile 23.250 esnaf ve sanatkarımıza eğitim ve danışmanlık hizmetiyle ulaşmayı hedefliyoruz` dedi.

  

-`AHİ BABANIN TORUNLARIYIZ`

`Meslek ahlakı dendiğinde ilk akla gelen Ahi Babanın torunlarıyız` diyen Palandöken, `Biz yalan kapısını bağlayan, doğruluk kapısını açan Ahilik Kültürünün neferleriyiz. Biz ülkemizin dört bir yanından gelen cömert, yiğit, eli açık kardeşleriz. Biz Ahiyiz. Değişen, gelişen dünyada meslek ahlakımızla, tarihimizle, gelenek ve kültürümüzle ayakta kalan, ülkemizin olmazsa olmazlarıyız. Biliyoruz ki dünya değişirken biz de değişmeliyiz, dünya gelişirken biz de gelişmeliyiz. Özümüzle, sözümüzle bir olmaya devam ederek, geleneklerimize bağlı kalarak değişmekten korkmuyoruz. İşte bugün burada değişime, dönüşüme, gelişime biz de varız diyoruz. Yeni nesil esnafın oluşturulmasında TESK üzerine düşen görevleri yapıyor. İmkanlarımız elverse daha büyük projelere imza atabileceğiz` diye konuştu

 

 

 

  -`8 İLDE PİLOT UYGULAMA YAPACAĞIZ`
Pilot uygulama olarak Ankara, Bursa, Manisa, Mersin, Gaziantep, Ordu, Şanlıurfa, Erzurum`la başlanan projenin kendileri için önemli bir model oluşturacağını anlatan Bendevi Palandöken, `8 ilimizde 23.250 esnaf ve sanatkarımıza vereceğimiz eğitimler için proje ekibimiz 31 Temmuz 2015`den bu yana çalışma sürdürüyor. Bir yandan eğitim ihtiyaç analizleri yapılırken, diğer yandan mevcut durum analizi yapıldı. 2016 Mart ayından itibaren illerimizde sektörel ve mesleki eğitimlerimiz başlayacak. Yine sizlerle 2017 yılında kapanış toplantısında inşallah bir araya geleceğiz. AB`nin Küçük İşletmeler Yasasının temel ilkesi Önce Küçük Olanı Düşün Prensibi Başbakanlık Genelgesi ile ülkemizde de uygulamaya konuldu. Bu bizim için çok önemlidir. Bugün büyüklükleri ile tanınan pek çok işletme bir zamanlar küçüktü.  Koç ve Sabancı bunların en güzel örnekleridir` şeklinde konuştu.