• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `Hızlı geçiş sisteminden gelen cezalar çok ağır`


 

ANKARA- Otoyol ve köprü geçişlerinde kartı olmayan ya da olup da bakiyesi yetersiz veya  HGS kartı arızalı olan binlerce araç sahibine ceza yağdığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Araç sahipleri kendisine gelen tebligatlarda veya internet üzerinden yaptıkları sorgulamalarda karşılarında gördükleri rakamlar ile adeta yıkıldı. Binlerce liralık ceza karşısında kara kara düşünmekteler. Hatalı geçişlerde 10 katı ceza uygulanıyor. Taşımacı esnafının böyle bir cezayı ödemeye gücü yok` dedi.

`BİLMEDEN GEÇENLERİN SORUNU BÜYÜK`

Otobüs, tır, kamyon ve kamyonet sahiplerinin yaşanan problemden şikâyetçi olduğuna dikkat çeken Bendevi Palandöken, `HGS hesaplarında para olduğu halde geçişlerde kartların veya plakaların okunmaması nedeniyle sonradan ceza gönderilmesi esnafımızın tepkisini çekiyor. HGS cihazında parası varken geçiş yapan aracı, sistem cihazı tanımadığı için 10 katı ceza kesiliyor. Bakiyesinin olduğunu düşünen esnafımız otobanı kullanıyor ve cezalar katlanarak artıyor. Haberleri olduğunda ise ödenemez durumda binlerce liralık ceza birikmiş oluyor` diye konuştu.

`10 KAT CEZA DÜŞÜRÜLMELİ`

Sistemde hala sıkıntılar yaşandığını belirten Palandöken, `Kesilen cezalarla ilgili olarak öngörülen ücret toplama sistemi için 15 gün olan süre uygulamada yetersiz. Hala bir sene önceden cezalar geliyor. Sürücü olayın farkında değil. Bu tür durumlar için şoför esnafı muhatap bulamıyor. Cezanın düşürülmesi halinde esas şoför esnafı mutlu olacaktır. 10 kat cezadan indirim bekliyoruz` dedi.