• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Emeklilerin maaşlarındaki iyileştirme ekonomiye can verir`


 

ANKARA- TBMM`de kabul edilen emekli maaşlarına aylık olarak 100 TL zammın emeklilerimiz açısından olduğu kadar piyasalar açısından da son derece olumlu olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kanuna göre, SSK ve BAĞKUR emeklilerine 2016 yılının Ocak ayından itibaren yapılacak zamma ilaveten ayda 100 lira seyyanen ödeme yapılacak. Emeklilerimizin maaşlarında yapılan her iyileştirme emeklilerimiz kadar piyasalar içinde olumlu karşılıyoruz` dedi.

 

            `EMEKLİYE VERİLEN HER ZAM PİYASALARA CANSUYU OLUR`

            Emeklilerimizin çok zor geçindiği bir dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılan zammın emeklimizi sevindirdiğini belirten Palandöken, `Ülkemizde 11 milyon 177 bin emekli var. Bunlardan 9 milyon 195 bini Bağ-Kur ve SSK emeklisi. Yılbaşından itibaren yapılacak yüzde 3` ün üzerinde zamma ilaveten 100 TL seyyanen zam yaklaşık 1 milyar liralık fazladan piyasaya para girmesi demek. Alışverişin yapılması piyasalara can verecektir. Emeklilerimiz sevindiği kadar esnafımızda sevinecek` diye konuştu.

 

            `SGDP KALDIRILMASI İKİNCİ MÜJDE`

            Emekli esnafımızın çalışmaya devam etmesi durumunda kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) hükümetimizin esnafa verdiği diğer bir müjde olduğunu söyleyen Palandöken, `Vaadler bir bir yerine geliyor. Yılbaşından itibaren SGDP kalkarsa esnaf emeklimiz için ikinci müjde olacaktır. Evinin rızkı artacak, bir nefes daha alacaktır` şeklinde konuştu.