• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `Esnafa verilen vaadler yerine getiriliyor`


 

ANKARA- Hükümetin esnaf ve sanatkârlara yönelik vaatlerini teker teker hayata geçirmesinin camiada sevinçle karşılandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kararnamede yapılan değişiklik ile 30.bin Liraya kadar faizsiz kredi esnaf ve sanatkârlarımıza cansuyu olacak, işlerini çevirebilmeleri için yeni bir kaynak olacaktır. 100 bin liraya kadar genç girişimcilere verilecek destek yatırımcımızı çoğaltacak, işsizliğin azalmasını sağlayacak, piyasalarda pozitif etki yaratacaktır` dedi.

            `KAYBOLAN SANATIMIZA SAHİP ÇIKILIYOR`

Esnaf ve sanatkârların finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla vaat edilen faizsiz kredi desteğinin esnaf ve sanatkârlar açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Bendevi Palandöken, `Esnaf sanatkârlarımız çok büyük sermaye ile çalışmadığından yüzde 50 indirimli veya faizsiz kredi desteği esnaf açısından önemli bir kaynaktır. Kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren ve vergiden muaf belgesi olan esnaf ve sanatkârımızda 2016 yılında kullanacakları kredilere ve geçmişten gelen 2016`ya sarkan kredilerine sıfır faiz uygulanacaktır. Bu zanaatkârlarımız evlerinin rızkını kazanırken aynı zamanda geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan el emeğinin geleceğe taşınmasına katkı sağlamış oluyor` diye konuştu.

            `USTALIK BELGESİ HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK`

Faizsiz kredi desteğinin ivedilikle uygulamaya konulmasını teminen kararnamede değişiklik yapılmasını esnaf camiası tarafından olumlu karşılandığını ifade eden Palandöken, `3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ilgili meslek kolunda son bir yıl içinde kendi adına işletme kuran esnaf ve sanatkârımıza 2016 yılında kullandırılacak krediler ile geçen yıldan sarkan kredi bakiyelerine sıfır faiz uygulanacak. Çok önem verdiğimiz ustalık belgesine hak ettiği değer veriliyor olması ayrıca mutluluk verici. Esnaf ve sanatkâra verilecek kredi destekleri piyasayı olumlu etkileyerek, domino etkisi yaratacak` şeklinde konuştu.