• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken , ` Öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarı `


 

ANKARA - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, öğretmenlerin geleceğin mimarı ve bilginin yönlendiricisi olduklarını kaydederek, `Geleceğe olan güvenimizin teminatı iyi yetişmiş, kendini geliştirmiş, donanımlı ve vizyon sahibi öğretmenlerimiz ile onların yetiştireceği çocuklarımız ve gençlerimizdir` dedi. Palandöken, mesajında şunları dile getirdi: `İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi hiç şüphesiz öğretmenliktir. Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Onlar, topluma yön veren, ışık tutanlardır. Onlara verdiğimiz değer, medeniyetimizin de ölçüsünü ifade eder.

`Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum` diyebilen bir kültürde öğretmenler her zaman baş tacıdır. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`te yeni yetişen Cumhuriyet nesli gençlerimizi öğretmenlerin eseri olarak görmüş, gelişmişliğin eğitimden ve öğretmenlerin elinden geçtiği mesajını vermiştir.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu olarak bu bilinçle, ilköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesinde elimizden tutan, bizlerin ve ülkemizin başarısında büyük emeği olan çok kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutluyor, eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum.`