• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Özlem ve Saygıyla Anıyoruz`


 

ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı  Bendevi  Palandöken, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 77. yıldönümü sebebiyle mesaj yayımladı. Mesajında `Büyük bir devlet adamı olmasının yanı sıra tüm dünyaya Türklerin gerçek zekasını ve gücünü duyuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü vefatının yıl dönümünde özlem ve saygı ile anıyoruz` diye konuştu.

Palandöken; `Milletine ve devletine duyduğu aşk, arkasına aldığı güç ve destek ile halkını egemenliğe kavuşturmuş olan dünya lideri Gazi Mustafa Kemal 1920 yılında yarınların temelini atmış ve toplumunu refaha taşımıştır. Cumhuriyet rejimini oluşturarak ülkenin tüm vatandaşları arasında eşitlik sağlamış, erkeğinden kadınına herkese devleti üzerinde söz söyleme hakkı olduğunu vurgulamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün de belirttiği gibi `Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir` fikirlerine, yaptığı atılımlara ve düşüncelerine bağlı kalarak onu bir kez daha rahmet ve minnet ile yad ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu, Türklerin dünya üzerindeki tek sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü vefatının 77. Yılında bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.`