• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken , `TESK`İN prestij projesi ile 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın uyum yeteneği geliştirilecek`


 

ANKARA- TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN, Avrupa Birliğinin Katılım Öncesi Mali Yardımı kapsamında Konfederasyonlarının yararlanıcısı olduğu kısa adı ADAPTESK olan `Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu` hakkında müjdeyi verdi.

AB`nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA`nın 4. Bileşeni olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP) kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek ADAPTESK Operasyonunun Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa illerinde yürütüleceği belirtildi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, proje süresinin 23 ay ve bütçesinin ise yaklaşık 7 milyon Avro olduğu belirtti.  

-`8 İLDE 23 BİN 250 ESNAF V ESANATKARA ULAŞILACAK`

8 ilde toplam 23 bin 250 esnaf ve sanatkâra ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârların hizmet aldığı eğitim ve danışmanlık merkezleri aracılığı ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve iş hayatında, istihdamda yarattıkları kapasitenin arttırılmasına yönelik bir model kurmayı amaçladıklarını, esnaf ve sanatkârımız için politikaların oluşturulmasına rehberlik edecek Strateji Belgesinin de hazırlanacağını söyledi. Palandöken; `Esnaf ve sanatkâr meslek kuruluşlarının üyelerine sundukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesini, ihtiyaç odaklı olmasını sağlamayı hedefliyoruz. Böylece 8 pilot ilimiz başta olmak üzere; esnaf ve sanatkârların kendileri ve yanlarında çalışanlara yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerini onların ihtiyaçlarına göre belirleyerek yeni bir model geliştireceğiz. Bu yeni modelimiz ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkârlarımızın başta ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak, gerek AB süreci ve gerek gelişen dünyaya uyum yeteneklerini artıracaktır.` dedi.

-`PROJE 23 AY SÜRELİ VE 7 MİLYON AVRO BÜTÇELİ`

Uzman bir kadroyla çalıştıklarını belirten Palandöken, `Projemiz hem teşkilatımız, hem de üyelerimiz yönünden müjdeli bir haberdir. 23 ay sonunda hedefimiz daha iyi bir hizmet kalitesine ulaşmış eğitim ve danışmanlık merkezi modelinin oluşturulmasının yanı sıra, mesleki bilgi ve yetenek seviyelerinin arttığı 23 bin 250 esnaf ve sanatkâra ulaşmaktadır. Operasyon kapsamında 8 ilde, biri bilgisayar destekli olmak üzere 3`er eğitim sınıfı kuruldu. Ayrıca Ordu ve Şanlıurfa illerinde mutfak sektöründe, Gaziantep`te ahşap sektöründe ve Mersin`de tekstil sektöründe eğitimler verilecek` diye konuştu.