• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Teröre Karşı Esnaf Sanatkar Korunmalı`


 

ANKARA - Yeniden tırmanan terör olaylarının özellikle doğu ve güneydoğudaki esnafın işlerini tamamen durma noktasına getirdiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Terörden etkilenen il ve ilçelerdeki esnafın vergi ve prim borçları bir yıl ertelenmeli. Çek ve senet ödemelerini aksatanların kara listeye girmesi önlenmeli. Terörden ekonomik olarak en çok biz mağdur oluyoruz` dedi.

-`MALİYE BAKANLIĞI MÜCBİR SEBEP İLAN ETMELİ`

Terör nedeniyle birçok yerde esnafın kepenk açamadığı söyleyen Palandöken,  `Terör sadece kırsal kesimde değil büyükşehirlerde de kendini gösteriyor. Esnaf kepenk açamıyor. Bu durumu Maliye Bakanlığı mücbir sebep kabul etmeli ve terörden etkilenen yerlerdeki esnafın mağduriyeti giderilerek vergi ve sosyal güvenlik prim borçları en az bir yıl ertelenmeli` diye konuştu.

-`İLGİLİ MERCİLERE BAŞVURULARI YAPTIK`

Terör sebebiyle ortaya çıkan mücbir sebep halinden dolayı ilgili makamlara gerekli başvuruları yaptıklarını da dile getiren Bendevi Palandöken, `Esnaf ve sanatkarlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumuna, Gelir İdaresi Başkanlığına, ödeyemeyeceği çekler ve senetler nedeniyle kara listeye girmemesi için Merkez Bankası`na, BDDK`ya ve Bankalar Birliği`ne gerekli başvuruları yaptık. Kurumlarımız gereken gerekli kararı alıp açıklamayı en kısa sürede yapmalı ve bölge esnafına en azından bu konuda rahat bir nefes aldırmalı` şeklinde konuştu.