• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Dönüş yolu hüzün yolu olmasın`


 

ANKARA- Kurban Bayramı Arifesi ve sonrasındaki 6 Günlük tatilin bilançosunun ağır olduğunu, bayrama değil son sürat ölüme gaz basıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Binlerce insan bulundukları şehirlerden uzaklaşarak bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktı. 19 Eylül`den itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yollar adeta kan gölüne döndü. Yani trafik canavarı yine mesaisini yaptı. Son 10 Kurban bayramında bin 123 kişi kişinin hayatını kaybetti. Bu da günde ortalama 17 kişiye yakın vatandaşımız hayatını kaybetmesidir. Bu yıl ise tatilin ilk 6 gününde sadece polis bölgesinde meydana gelen kazalarda şuana kadar olay yerinde 96 kişi hayatını kaybetti.  Sürücüleri uyarıyorum. Dönüş yolunda kurallara harfiyen uyun. Uykusuz, yorgun olarak asla yola çıkmayın ve sık sık mola verin. En önemlisi uyarıları mutlaka dikkate alınız` dedi.

-`YAŞANAN AÇILARDAN DERS ALINMIYOR`

Her bayram olduğu gibi bu bayramda tüm sürücüleri kurallara uymaları konusunda sürekli uyardıklarını ancak hep bana bir şey olmaz mantığı ile hareket edildiğini kaydeden Palandöken, `Bu yılda 9 gün yapılan tatil dönüşleri yarın başlayacak. Bayram tatilinden evimize ve iş yerlerimize mutlu ve zinde dönmek istiyorsak mutlaka uzmanların uyarılarını dikkate alalım. Dönüş yolunda açı olaylara meydan verip ülkemizi ve ailelerimizi yasa boğmayalım. Trafik canavarı olmamak için yapılacak olanlar çok basit. Her tatil dönemi 10 katın üzerinde artan araç trafiğinde kurallara harfiyen uyalım. Aşırı sürat yaparak araç kullanmayalım. Uykumuz geldiğinde ve yorgunluk hissettiğimizde en yakın dinlenme istasyonunda 15 dakika mola yapmak hayati önem taşımaktadır` diye konuştu.

  -`KEMERİNİZİ TAKIN, TELEFONLA KONUŞMAYIN`

Uzun ve kısa yol ayrımı yapmadan tüm sürücülerin seyir halinde iken mutlaka emniyet kemerlerini başta sürücüler olmak üzere tüm yolcuların takmalarını isteyen Bendevi Palandöken, `Unutmayalım ki emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini harfiyen takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95`i sürücü kusurundan kaynaklıdır. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak olarak özetleyebiliriz. Tüm tedbirlere rağmen tatillerde kazalar yüzdü yüz artış gösteriyor. Bilançonun ağır olması bayramlarında neşesini kaçırıyor. Halen yaşanan açılardan ders almıyoruz. Direksiyonda ne kadar az zaman geçirirsek o kadar az kaza olur` dedi.